Weekly Tips: March

Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville. Maaliskuussa muotoilun ystävät nauttivat kevätauringon lisäksi kalligrafiasta, tanssista ja taidekäsityöstä.

Arela for good 1.–3.3. 

Cashmeresta ja puuvillasta ylellisiä vaatteita valmistava paikallinen muotimerkki Arela järjestää For Good–ohjelmansa ympärille second hand –myynnin. Uudenmaankadun myymälässä on mahdollista huollattaa villavaatteensa ja tehdä löytöjä aiempien sesonkien tuotteista. Vaatevalintojen merkityksellisyyttä korostavaan For Good –konseptiin kuuluu tuotteita, palveluita sekä tapahtumia, jotka pyrkivät pidentämään vaatteiden käyttöikää lisäämäällä tietoisuutta materiaaleista ja niiden huollosta.
Arela Store Uudenmaankatu 26

Anybody’s Architecture 1.3. ja 6.3.

Ismo Dance Companyn ”Anybody’s Architecture: Kansalliskirjasto” on neljäs osa viiden teoksen koreografisesta sarjasta, jossa taidetanssi, arkkitehtuuri ja elävä musiikki kohtaavat. Kansalliskirjaston Kupolisalissa esitettävä teos on inspiroitunut paikan arkkitehtuurista ja tunnelmasta, siellä tapahtuvista toiminnoista ja kauniista kirjoista. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy.
Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36

Vuoden Huiput -festivaali 1.3.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia Ry järjestää Clarionissa Vuoden Huiput -seminaarin, jossa kuullaan puheenvuoroja muun muassa Eike Königiltä, Leyla Acaroglulta ja Zélia Sakhilta sekä Snøhettan Martin Granilta. Oheisohjelmassa työpajaa sekä tietysti jatkobileet.
Clarion Hotel, Tyynenmerenkatu 2

Kalligrafia-työpaja 10.3.

Script Creativen järjestämässä Modern Calligraphy -työpajassa aloitetaan alkeista ja opetellaan nykyaikaisen kalligrafian tyyliä ja kirjaimia kynänveto kerrallaan. Script Creativen järjestämät workshopit on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat käsinkirjoittamista, innostuvat typografiasta ja script fonteista, tai muuten vaan haluavat kokeilla jotain uutta ja kaunista. Työpaja pidetään myös 7.4.
Bulevardi 14, 5. krs

Ornamon teosmyynti 10.–18.3. 

Teollisuustaiteen Liitto Ornamon vuosittainen Teosmyynti kokoaa maaliskuussa Helsingin Kaapelitehtaan Puristamoon laajan kattauksen uniikkia suomalaista designia ja taidekäsityötä. Myynnissä on ainutlaatuisia esineitä, pienoisveistoksia, koruja, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta niin uusilta kuin vakiintuneiltakin muotoilijoilta ja taiteilijoilta.
Puristamo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C

Off the table -näyttely Iittala & Arabia Design Centressä 9.3.–13.5.

Tulevaisuudessa rakennetaan yhä pienempiä koteja. Loppuvuodesta 2017 Suomessa astui voimaan päätös, joka sallii 16 neliöisten opiskelija-asuntojen rakentamisen aiemman 20 neliöisten asuntojen sijaan. Ruoka valmistetaan tulevaisuudessa siis aiempaa pienemmissä tiloissa ja nautitaan yhä useammin muualla kuin perinteisen ruokapöydän ääressä. Iittala & Arabia Centren uusi näyttely Off the table esittelee otteita pienen kodin arjesta. Miten luoda pieni mutta kaunis kattaus vaikkapa olohuoneen lattialle, sängylle tai tietokoneen viereen?
Iittala & Arabia Design Centre, Hämeentie 135, yhdeksäs kerros

Helsinki Today – Contemporary Art huutokauppa 14.-19.3.

Bukowskis avaa huutokauppakauden Helsinki Today – Contemporary Art- huutokaupalla. Huutokauppa on ainoa laatuaan Suomessa ja esittelee suomalaista nykytaidetta ja muotoilua. Nykytaiteen lisäksi Helsinki Today – Contemporary Artissa on tarjolla kuratoitu valikoima valokuvataidetta, koruja, sekä upeita nykydesign esineitä. Valikoimasta löytyy muun muassa Erik Jørgensenin upea ”Waves” –sohva, Jean Paul Gaultierin ”Ben Hur” -nojatuoli ja Janna Syvänojan koruja.

Buokowskis, Iso Roobertinkatu 12, Helsinki