Lasten Designviikko hurmaa luovalla ohjelmalla koko perheen

Tänä vuonna Helsinki Design Weekin yhteydessä tarjotaan tekemistä ja nähtävää entistä enemmän perheen pienemmille Lasten Designviikolla 6.-16.9.2018. Ilmoita oma tapahtumasi mukaan Helsinki Design Weekin avoimen tapahtumahaun kautta.

Lasten Designviikko järjestetään Helsinki Design Weekin yhteydessä 6.-16.9.2018. Erilaisia tapahtumia, työpajoja ja nähtävää järjestetään koko perheelle, heti vauvaikäisistä noin 13-vuotiaille lapsille. Viikko huipentuu perinteiseen HDW Lasten viikonloppuun Kattilahallissa 15.-16.9. HDW Lasten viikonloppuna työpajojen lisäksi voi tulla tekemään muotoilulöytöjä niin kotiin kuin vaatekaappeihin Little Marketista. Lasten Designviikko tarjoaa lapsille luovaa ohjelmaa ja edistää muotoilukasvatusta sekä rakennetun ympäristön tuntemusta.

Voit ilmoittaa oman tapahtumasi Lasten Designviikolle Helsinki Design Weekin avoimen tapahtumahaun kautta.

Lasten Designviikon värikkään ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelija Leena Kisonen.
Lasten Designviikon värikkään ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelija Leena Kisonen.

Lasten Designviikosta saadaan nauttia jo ennen syyskuuta erilaisissa ennakkotapahtumissa. Ennakkotapahtumat alkavat Helsinki-päivänä 12.6. Helsingin kaupungintalon aulassa työpajassa, jossa rakennetaan Taikametsän puita ja eläinajoneuvoja taitelija Leena Kisosen kanssa. Leena Kisonen on myös Lasten Designviikon visuaalisen ilmeen suunnittelija. Hänen mielestään muotoilu on pitkälti erilaisten asioiden sovittamista yhteen, olivat ne sitten muotoja, värejä, ajatuksia tai materiaaleja. Usein hauskin lopputulos syntyy yhdistämällä asioita, jotka eivät kuulu yhteen. Tämän vuoden Lasten Designviikon teema, ”Taikametsä”, on myös syntynyt näin. ”Harmaat ja ruskeat metsän eläimet ovatkin yhden viikonlopun ajaksi vaihtaneet värinsä mielikuvituksellisiin väreihin.”

Ennakkotapahtumat jatkuvat Helsingin leikkipuistoissa ympäri kesän, tarjoten muotoiluohjelmaa entistä laajemmin helsinkiläisille lapsiperheille myös kantakaupungin ulkopuolella.

– HDW Lasten viikonloppu on ollut erittäin suosittu. Tänä vuonna halusimme 0-7-vuotiaiden lasten lisäksi järjestää ohjelmaa myös kouluikäisille. On mukavaa myös laajentaa tapahtumaa maantieteellisesti ennakkotapahtumien myötä, kertoo Helsinki Design Weekin tuottaja Helena Fernström.

Helsinki Design Week tekee tänä vuonna myös yhden HDW HOP -kaupunki-installaatioistaan yhdessä lasten kanssa. Installaation suunnittelee englantilais-suomalainen muotoilutoimisto NEON, joka paneutuu koululaisten kanssa Helsinki Design Weekin tämän vuoden TRUST-teemaan.