Weekly Mix: Aino Michelsen

Weekly Mix –juttusarjassa kuulemme sitä mitä muotoilijatkin. Tämän viikon soittolistan kokosi kalustemuotoilija Aino Michelsen.

Aino, mitä kuuluu? Minkä parissa työskentelet juuri nyt?

Hyvää kuuluu! Viimeistelen kalustesarjaa suomalaiselle Interfacelle. Siihen kuuluu kaksi nojatuolia ja rahi.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Herään mielelläni aikaisin, mutta päivän käynnistämiseen menee aina hetki. Käynnistyn lueskelemalla, selailemalla lehtiä, piirtelemällä ja juomalla kahvia. Kun pääsen vauhtiin voin työskennellä pitkäänkin ilman taukoja. Työpäivän päätteeksi minulle on tärkeää kävellä tai pyöräillä kotiin. Tarvitsen siirtymän päästääkseni irti, pysäyttääkseni ajatukseni.

Kuunteletko musiikkia työskennellessäsi?

Tarvitsen useimmiten jonkun häiriötekijän eli kyllä. Joskus pienoismallia rakentaessa saatan myös pitää jotain tv-sarjaa tai leffaa pyörimässä taustalla, sillä täydessä hiljaisuudessa en pysty työskentelemään.

Miten kuvailisit työskentelytapaasi?

Rakennan uuden projektin ympärille tarinan tai maiseman. Se on useimmiten joku olemassa oleva paikka, mutta ei välttämättä sellainen jossa olen käynyt, vaan jossa haluaisin käydä. Tämä paikka voi myös löytyä esimerkiksi maalauksesta, kuten David Hockneyn Bigger Grand Canyon -teoksesta… Saatan tutkia pitkäänkin yhtä kuvaa tai maalausta, jotakin sellaista joka ei liity suoraan muotoiluun. Pidän sitä kuvaa esillä, ohjaamassa ajatuksiani. Minulle on helpointa suunnitella huonekalua johonkin tiettyyn paikkaan tai värimaailmaan. Haluaisin ajatella, että uudet tuolini sopisivat siihen maisemaan.

Millaisen soittolistan saamme kuulla?

Listan jokainen kappale on sellainen, josta tulee tosi hyvä fiilis. Tämä lista sai alkunsa bileistä, jotka järjestimme opiskelijoina Tanskan Kuninkaallinen Taideakatemiassa. Sen nimi on FRIDAY BAR, mutta se sopii myös työhuoneelle kävelemiseen.

https://www.ainomichelsen.com/