Ota haltuun Vuoden nuoren taiteilijan 2018 J. A. Juvanin Rakkautta & Anarkiaa -leffatärpit!

J. A. Juvani (s. 1988) on lappilainen kuvataiteilija, jonka pääasiallisia työvälineitä ovat video, valokuva, kuvanveisto ja teksti. Lapsena hänen idolinsa oli Pienen merenneidon UrsulaJ. A. Juvanin työskentelyn ytimessä on aiheita kuten queer, feminismi, kuolema, himo, runous, rakkaus, viha, stereotypiat, loppuun kuluneet kliseet ja yleinen sekoilu. Hän työskentelee videon, valokuvan, äänen, objektien ja tekstin parissa, joista kaikissa on löydettävissä performanssitaiteen ominaisuuksia. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. 

Festivaalilla nähdään J. A. Juvanin kuratoima lyhytelokuvanäytös Queer Bodies, joka piirtää esiin kehon, seksin, seksuaalisuuden ja sukupuolen poliittisuuden.  

1. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Elokuva oli teini-ikäisenä yksi suosikeistani. Tietyllä tasolla arvostan sitä edelleen, vaikka elokuva sisältääkin ongelmallisia henkilöhahmoja ja näyttelijävalintoja. Tämä on hyvä pitää mielessä leffaa katsoessa.

2. McQueen

Mielenkiintoinen dokumentti, joka rakentuu pitkälti muotisuunnittelijan työn ympärille. Elokuva koostuu taiteilijan itsensä ja hänen lähipiirinsä kuvaamista videopätkistä. Se sisältää paljon making of -materiaalia ja kertoo kiinnostavasti siitä, mitä tapahtui kokoelmien taustalla.

3. The Miseducation of Cameron Post

Hieman hömpähtävä mutta hauska kasvutarina, joka hetkittäin onnistuu olemaan kristallinkirkas kuvaus siitä tuskasta, mitä ”eheytysterapia” kohteelleen aiheuttaa. Elokuva näyttää palan siitä henkisestä väkivallasta, jota harjoitetaan edelleen tänä päivänä – myös Suomessa.

31. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.–30.9.2018. Lisäksi McQueen esitetään ennakkoon ke 12.9. klo 18:00 Korjaamo Kino Töölössä. Liput: hiff.fi Esitystä edeltää paneelikeskustelu luovuudesta, inspiraatiosta ja niiden vaatimuksista muotialalla. Keskustelun moderoi Weekly päätoimittaja Anni Korkman.