Helsinki Design Week 2018: Futuristeille

Pohditko usein sitä, kuinka teknologia ja ihmiset kohtaavat tulevaisuudessa? Entä kuinka luottamus näkyy tässä dynamiikassa? Tule etsimään vastauksia Helsinki Design Weekin tulevaisuus-aiheisiin tapahtumiin.

Tutustu Helsinki Design Weekin koko ohjelmaan täällä

 

PRIMER Conference Europe

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään. Mutta kenen toimesta, miten ja missä? PRIMER on tapahtuma omistettu tutkimaan juuri tätä kysymystä. Tuomme yhteen johtavat tulevaisuusajattelijat ja -tekijät ensimmäistä kertaa Euroopassa, yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa.

PRIMER kokoaa yhteen 250-300 ammattilaista ja alan johtavaa nimeä ympäri maailman. Ensimmäisiä varmistettuja esiintyjiä ovat mm Monika Bielskyte (All Future Everything) Scott Smith (Changeist), Ani Liu (MIT, Boston) ja Simone Rebaudengo (Yeast, automato.farm). Osta lippusi täältä.

Maanantaina 10.9. kello 09:00-17:00
Korjaamo
Tiistaina 11.9. kello 09:00-17:00
Workshops and more info here.

 

Work Up! x HDW: Tekoäly ja etiikka 

Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020-hankkeen Work Up!-seminaari järjestetään yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa ensimmäistä kertaa. Tilaisuuden aiheena on tällä kertaa Tekoäly ja etiikka ja keynote-puhujina ovat Minna Mustakallio Futuricelta sekä filosofi Maija-Riitta Ollilla. Teemaa käsitellään niin työelämän kuin muotoilunkin näkökulmasta. Paneelikeskusteluissa kuullaan alan asiantuntijoiden näkemyksiä teemasta. Tapahtuma vaatii rekisteröinnin.

Perjantaina 14.9. kello 09:00-12:00
Bio Rex
Mannerheimintie 22-24

 

Future Fabric 

Miltä vaatesuunnittelun ja tekstiiliteollisuuden tulevaisuus näyttäytyy tieteen valossa? Tähän kysymykseen tarjoaa vastauksia Future Fabric. Ainutlaatuisessa puhujatapahtumassa tarkastellaan suomalaisen muodin tulevaisuutta kolmesta näkökulmasta: tulevaisuuden materiaaliteknologiat, teknologiasta teollisuuteen ja kestävyyden brändääminen.

Lauantaina 8.9. kello 12:00-15:00
Tiedekulma
Yliopistonkatu 4

 

The Other Encounter 

Tässä tilaisuudessa, yleisö esiintyy kolmessa roolissa: voit kokeilla millaista on robotin silmin kohdata ihminen, keskustella robotin kanssa tai katsoa keskustelua. Tapaamiset käydään intiimissä ravintolaympäristössä. Performanssin robottina toimii ranskalaisen suunnittelijan Gaël Langevin inmoov-humanoidirobotti, jonka ovat rakentaneet yhteistyössä Futurice, Digitalents, Aalto yliopisto ja Metropolia.

Tiistaina 11.9. kello 17:00-22:00
Columbia Road
Eerikinkatu 5 

 

Future Talks

Kuinka muotoilulla voidaan lisätä luottamusta ja avoimuutta? Tulevaisuusajattelun tunnettuutta edistävä Future Specialists Helsinki moderoi ‘Future Talks’ -keskustelua luottamuksen tulevaisuudesta, vaateista ja edellytyksistä. Tapahtuma tuo yhteen muotoilijoita, suunnittelijoita ja futuristeja. Yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluun.

Keskiviikkona 12.9. kello 17:00-20:00
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13

 

Nokia: Muutostarina 

Nokia on jatkuvasti kehittyvä yritys uuden ja jännittävän vaiheen partaalla. Tulevaisuuden liikkeellepanevana voimana, Design-ajattelulla on ratkaiseva rooli arvojen luomisessa yrityksen sisällä. Tapahtumassa keskustellaan valoisasta tulevaisuudesta, jossa ihmisen kokemus paranee tekniikan avulla.

Perjantaina 14.9. kello 16:00-18:00
Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3

 

Parempi huominen – teknologian avulla terveellisempää ja täydempää elämää 

Palvelukeskus Helsinki on omistautunut parantamaan asiakkaiden fyysistä sekä henkistä terveyttä ja sen seurauksena kehittänyt maailmalla mainetta niittäneen uniikin, teknologiapainotteisen palvelukonseptin. Koska aina on kuitenkin varaa parantaa, Palvelukeskus pyytää kansalaisia paikalle ideoimaan ja jatkokehittämään entistä inhimillisempiä tapoja kohdata asiakkaita.

Perjantaina 7.9. kello 08:15-18:00
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15

 

Luova johtaja forum

Luova johtaja -foorumissa keskustellaan luovien ammattilaisten seurassa luovan tiimin ja yhteistyön johtamisesta. Luottamus on onnistuneen yhteistyön keskiössä. Mistä syntyy luottamus luovissa tiimeissä ja yhteistyössä?

Torstaina 13.9. kello 16.30-18:00
Helsinki Contemporary
Bulevardi 10