Clarion Hotel on vahvasti osana Helsinki Design Weekiä – mukana pop-up-myymälä, installaatio ja taidenäyttely

Helsinki Design Weekin aikaan myös Clarionin Helsingin hotellit täyttyvät muotoilulla. Kahden festivaalin päätapahtuman lisäksi hotellivierailijoilla on mahdollisuus piipahtaa TRE:n kuratoimaan pop-up-myymälään, kokea luonnon läheisyys äänituoli-installaation kautta ja tutustua Baswaren kansainvälisen taidekilpailun satoon.

Designhotellinsa Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2016 avannut Clarion Hotel on Helsinki Design Weekin yhteistyökumppanina jälleen vahvasti mukana festivaalilla. Viikon aikana Jätkäsaaren Clarion Hotel Helsingissä järjestetään designviikon päätapahtumat muotoilugaala Helsinki Design Awards sekä palvelumuotoiluseminaari Data-Driven Design Day.

Designia ylistetään Clarionin tiloissa muutenkin. Sekä Jätkäsaaren että lentokentän hotelleissa Clarion Hotel Helsinki Airportissa toteutetaan suomalaista designia korostava pop-up-myymälä ja äänituoli-installaatio. Jätkäsaaren hotellin aulassa on esillä myös Art of Basware -taidekilpailun teoksia.

 

Aulatilaan pystytettävä kauppa antaa näkökulmia huonekalujen luotettavuuteen

Clarion X TRE -pop-up-kaupan idea liittyy tämän vuoden teemaan TRUST.  Ajatuksena on, että jokainen kauppaan valituista tuotteista on jollain tapaa luotettava ja jatkaa jollain muotoa lausetta ”TRUST is…”

Kaupassa myytäviä tuotteita voi ostaa paikan päältä tai tilata suoraan kotiin tai hotellille. Sekä Jätkäsaaressa että lentokenttähotellilla toteutettava kauppa tarjoaa hotellissa yöpyville alennuksen saatavilla olevista tuotteista.

Vastaanottotiskien läheisyyteen rakentuvista kaupoista designinystävät voivat löytää muun muassa Artekin, 24bottles ja Guardian of the Baltic Sea -yritysten luomuksia. Kaupat ovat pystyssä 6.9.-6.10. välisen ajan. Tuotteita myydään samaan aikaan myös TRE:n verkkokaupassa.

 

Äänituoli antaa mahdollisuuden uppotua luontoon kaupungin keskellä

Tänä vuonna Clarion saa kumpaankin hotelliin oman installaationsa.Esa Vesmasen kolmesta elementistä suunnittelema teos pitää sisällään WWF:n nauhoittamia luontoääniä ja suomalaisesta koivusta valmistetun äänituolin sekä valaisimen.

Äänituolin sisällä kuultavat luontoäänet kuuluvat WWF Wildliven nettisivujen kautta, joka keskittyy äänien sekä videokuvan avulla kertomaan Suomen kauniin luonnon sekä uhanalaisten eläinten tarinan. Luonnonmukaista tuntua antaa myös vanerista muotoiltu ja kehon kurveihin kaartuva Balance Lounge Audio Chair, joka edustaa nykyaikaista muotoilua kytkeytymällä mihin tahansa äänilaitteeseen. Tuolia voi myös muuntaa irrottamalla äänityynyn.

Teoksiin kuuluu Esa Vesmasen suunnittelema valaisin mallisto, joka on tehty koivusta. Finom Lights -nimellä kulkeva valo pyrkii arvostamaan puuta uudella tavalla. Valaisimet tuotetaan yhdessä veljesten Esa ja Jukka Vesmanen kesken. Vesmanen pitää koivun kanssa työskentelystä, sillä mikään puu ei ole samanlainen: se pysyy samankaltaisena niin karskien talvien kuin valoisien kesäöiden läpi.

 

Aulassa on myös tilaa kansainväliselle taiteelle

Jätkäsaaren Clarion Hotel Helsingissä esillä oleva The Art of Basware näyttely avautuu 11.9. ja jatkuu lokakuun alkupuolelle asti. Alle 30-vuotiaiden kansainvälinen taidekilpailu esittelee kaikki finaaliin yltäneet työt ja avajaisissa paljastettavan voittajateoksen. Näyttelyn valikoidut teokset ovat myynnissä.

Kilpailutöitä on lähdetty tänä vuonna ”Every Action Counts”-teeman kautta. Basware on maailman johtava verkkolaskupalveluiden ja ’hankinnasta maksuun’ -ratkaisujen toimittaja. Nuori osaaminen, rohkeus ja innovaatio ovat asioita, joihin yritys haluaa erityisesti kannustaa. Kilpailun suosiosta kertoo sen seitsemäntoistavuotinen historia ja monen aiemman Art of Basware -voittajan menestyksekkäänä jatkunut ura.

Näyttely sijaitsee hotellin aulassa ja on avoinna 10.10. asti.