Päivän tärpit: Tiistai 11.9.

Tämäkin tiistai on täynnä upeita tapahtumia! Tässä tärppimme tiistaille 11.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

Ink Think – Uusi silkkitie Kiinan ja Suomen välillä

Tämä yhteistyötapahtuma yhdistää suomalisen koru- ja kuvataitelijan Jaana Tuomiston ja kiinalaisen suunnittelijan Ding Yin muotoilu- ja taidekäsityöt. Käytännöllisessä työpajassa ja sen lomassa käytävissä keskusteluissa Yi ja Tuomisto kertovat kuinka he käyttävät mustetta taidetöissään ja teoksissaan. Toteutuksessa itämainen muste sekoittuu länsimaisten tekotapojen kanssa.

11:00-17:00
Museokatu 7

 

PechaKucha Night 2018

Klein Dytham -arkkitehtitoimiston kehittämä konsepti on puhe-esitysten sarja, jossa esiintyjät valitsevat kaksikymmentä kuvaa, joista jokainen on näkyvissä kaksikymmentä sekuntia. Yhden esityksen kestoksi tulee siis kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia. Koska kansainvälisistä säännöistä ei luisteta, on sisältö täysin vapaa. Helsinki Design Weekillä on lähes viidentoista vuoden kokemus PechaKucha Nightien järjestämisessä. Sisäänpääsymaksu 20€/10€. Tämä tapahtuma on on nyt loppuunmyyty! 

20:20-22:00
Valkoinen sali
Torikorttelit

 

Tee itsellesi uniikki kierrätyskassi

Tule suunnittelemaan ja valmistamaan itsellesi kierrätyskassi voimapaperista. Arkea helpottavat kierrätyskassit voivat olla parhaimmillaan persoonallisia ja ilmeikkäitä sisustuselementtejä.

12:00-18:00
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 B

 

HDW HOP: Chatroulette

Tänä vuonna myös yksi kaupunki-installaatioista tehdään yhdessä lasten kanssa. Installaation suunnittelee palkittu muotoilutoimisto NEON, joka paneutui vuoden 2018 Trust-teemaan yhdessä Arabian muotoilupainoitteisen koulun nelosluokan kanssa. Lasten ideoiden ja ehdotusten pohjalta NEON luo osallistavan installaation, joka nousee keskelle Helsingin keskustaa.

10:00-20:00
Mannerheimintie 20

 

éN Hattutehtaan Avajaiset

Uusi hattubrändi ÈN juhlistaa hattutehtaan ja tehtaanmyymälän avajaisia Korkeavuorenkadun tehdasmiljöössä. Ovet ovat avoinna klo 12-15 ja klo 17-20 tilassa järjestetään kutsuvierastilaisuus.

12:00-15:00
Korkeavuorenkatu 2B, sisäpiha

 

SCOOT – moottoroituja potkulautoja

Näyttelyssä esitellään seitsemän Aalto-yliopiston Collaborative and Industrial Design -maisteriohjelman opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa toimivaa prototyyppiä ja tuotekonseptia sähkökäyttöisistä potkulaudoista. Konseptit haastavat olemassa olevia sähköpotkulautamalleja tyylikkyydellään ja toiminnallisuudellaan, ja esittelevät uusia urbaanin liikkuvuuden ratkaisuja.

10:00-20:00
Elisan Kulma
Aleksanterinkatu 19

 

DAMY talks – keskustelutilaisuus MY – DA

Design- ja Arkkitehtuurimuseon Ystävät DAMY ry järjestää Helsingin kaupungintalon alakerrassa avoimen keskustelutilaisuuden MY – Design and Architecture – yhteiset arvot ja yhteinen vastuu. Tilaisuudessa muun muassa pohditaan, minkälaisen rakennetun kulttuuriympäristön ja esinemaailman haluamme tulevaisuudessa? Puhetta on myös suunnitteilla olevasta arkkitehtuuri- ja designmuseokokonaisuudesta asiakkaiden ja kansalaistoimijoiden näkökulmasta. MY – DA –tilaisuutta edeltää Helsingin kaupungin järjestämä Kaupunkitilaohjeen lanseeraustilaisuus klo 15.00-16.30.

16.30-18:00
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13

 

Ekologinen pyykkipäivä

Oikeanlainen vaatehuolto on tärkeä osa vaatteen elinkaarta ja oikeilla pesuaineilla pystyt pidentämään vaatteittesi elinikää. Opi käsittelemään vaatteitasi kestävästi! Tilaisuudessa Outi Pyy kertoo ekologisesta vaatteiden huollosta, jonka lisäksi Pure Waste -tuotteiden hoito-ohjeet julkaistaan Pure Wasten nettisivuilla.

17:00-19:00
Yrjönkatu 34