Päivän tärpit: Perjantai 14.9.

Viikonloppu on aivan kulman takana! Helsinki Design Weekin parissa voit täyttää sen muotoilulla, taiteella ja keskusteluilla. Alla perjantain 14.9. tärpit!  

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

Open Studios 2018

Open Studios avaa jälleen ovet Helsingin kiinnostavimpiin työtiloihin. Mushrooming työhuoneverkoston perustajien vetämät kierrokset alkavat klo 18.00, Napa Agencyn toimiston edestä osoitteesta Pursimiehenkatu 13 A 3, ja toinen reitti Publicsin edestä osoitteesta Sturenkatu 37-41 4b. Kierros vaatii ennakkorekisteröitymisen tapahtumasivun kautta.

18:00-20:00
Pursimiehenkatu 13 A 3 tai Sturenkatu 37-41 4b

 

Work Up! x HDW: Tekoäly ja etiikka

Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020-hankkeen Work Up!-seminaari järjestetään yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa ensimmäistä kertaa. Tilaisuuden aiheena on tällä kertaa Tekoäly ja etiikka ja keynote-puhujina ovat Minna Mustakallio Futuricelta sekä filosofi Maija-Riitta Ollilla. Teemaa käsitellään niin työelämän kuin muotoilunkin näkökulmasta. Paneelikeskusteluissa kuullaan alan asiantuntijoiden näkemyksiä teemasta. Tapahtuma vaatii rekisteröitymisen. 

09:00-12:00
Bio Rex
Mannerheimintie 22-24

 

Pop up -laukkutyöpaja

PIHKAn pop up -laukkukurssilla pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja ekomuodin ja DIY:n hengessä valmistamaan valitsemasi tuotteen. Muistoksi kurssi-illasta saat itse valmistamasi kestävän tuotteen, josta on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa. Työpajan hintaan sisältyy laadukas kasviparkittu nahka, muut valmistusmateriaalit, opetus ja hyvän meininki! Vain rekisteröityneille, työpajan hinta 160€.

17:00-21:00
Yrjönkatu 30

 

Clarion x TRE pop-up-kauppa

Clarion x TRE -pop-up-kaupan idea liittyy tämän vuoden teemaan TRUST.  Ajatuksena on, että jokainen pop upiin valituista tuotteista on jollain tapaa luotettava ja jatkaa jollain muotoa lausetta ”TRUST is…”. Kaupassa myytäviä tuotteita voi ostaa paikan päältä tai tilata suoraan kotiin tai hotellille. Sekä Jätkäsaaressa että lentokenttähotellilla toteutettava tarjoaa hotellissa yöpyville alennuksen saatavilla olevista tuotteista. Vastaanottotiskien läheisyyteen rakentuvista myymälöistä designinystävät voivat löytää muun muassa Artekin, Heidi Valkolan ja Guardian of the Baltic Sea -yritysten luomuksia.

24h
Clarion Hotels in Jätkäsaari & Airport
Tyynenmerenkatu 2 / Karhumäentie 5

 

Muisti-mehujäät

Memory Popsicles on osallistava näyttely, jossa ihmisiä pyydetään maistamaan ”jäädytettyjä muistoja” ja uudelleen tulkitsemaan ne omalla tavallaan. Jokainen jäätelö, sen lisäksi, että se sisältää maun, sisältää salaisen viestin, joka on kirjoitettu jäätelön tikkuun. Tämä viesti kertoo alkuperäisestä muistosta. Yleisön rooli on verrata kutakin makua sen alkuperäiseen muistikuvaan.

16:00-20:00
Flavour Studio, Teurastamo
Työpajankatu 2

 

Keru-yhteisöjääkaappi

KERU on kaikille avoin yhteisjääkaappi-konsepti, jolla pyritään vähentämään ruokahävikkiä ja tukea kestävää ruokakulttuuria. Avajaistapahtumassa vierailijat pääsevät osallistumaan hävikkiruoka-kokkaustyöpajaan ja muihin aktiviteetteihin. Monet menestyksekkäät ruokaprojektit ympäri Eurooppaa ovat toimineet Inspiraation lähteenä pilottikokeilulle.

08:00-19:00
Kalliolan setlementtitalo
Sturenkatu 11