Muotoilun alkuaineet – puheenvuoroja tulevaisuuden muodoista ja materiaaleista

Miten muotoilun alkujuuret tuntuvat nykymuotoilijoiden työssä? Mitkä materiaalit tulevat mullistamaan tulevaisuuden, kuten pronssi ja rauta menneisyyden? Neliosainen keskustelusarja Muotoilun alkuaineet tuo suomalaisen huippumuotoilun uudet tekijät ja innovatiiviset materiaalitutkijat syventämään Kansallismuseon 10 000 vuotta muotoilua -näyttelyn teemoja oman työnsä näkökulmasta.

Tutkielmia lusikoista, muottiin valettu värjätty posliini, Nathalie Lautenbacher 2005–.
Tutkielmia lusikoista, muottiin valettu värjätty posliini, Nathalie Lautenbacher 2005–.

Muotoilun alkuaineet Kansallismuseon toisen kerroksen Ateljee-tilassa keskiviikkoisin 14. marraskuuta – 5. joulukuuta klo 18. Puheenvuorot esitetään suomeksi. Lisätietoa yksittäisistä puhujista tästä. Haastattelijoina toimivat Kansallismuseon intendentti Eero Ehanti sekä Helsinki Design Weeklyn päätoimittaja Anni Korkman.

Kansallismuseossa 24. helmikuuta asti nähtävillä oleva 10 000 vuotta muotoilua -näyttely haastaa katsojan pohtimaan ihmisen suhdetta materiaaleihin, esineisiin ja ympäristöön. Esillä on perinteisistä suomalaisista materiaaleista tehtyjä esineitä ja oivaltavaa muotoilua tuhansien vuosien matkalta nykyaikaan saakka. Lisätietoa näyttelystä tästä.

Weeklyn lukijoille on tarjolla lippuetu!

Koodilla ”weekly” aikuisten sisäänpääsy museoon 9 euroa. Museokortilla sisään pääsee maksutta. Sisäänpääsy mahdollistaa tutustumisen myös muuhun Kansallismuseon tarjontaan, kuten uudistuneeseen esihistorian näyttelyyn, vaikuttavaan Suomen tarina -näyttelyyn sekä ajankohtaiseen MUOVI pop up -näyttelyyn. 

Etu voimassa 21.11.–9.12.2018

https://www.kansallismuseo.fi/fi

Alvar Aallon vuonna 1932 suunnitteleman Paimio-nojatuolin istuin, muotoonpuristettu koivuvaneri, Artek Oy.
Alvar Aallon vuonna 1932 suunnitteleman Paimio-nojatuolin istuin, muotoonpuristettu koivuvaneri, Artek Oy.