Weekly Tips: Tammikuu

Lumi valaisee vihdoin Helsinkiä ja vuoden alku tuo mukanaan tapettityöpajoja ja dokumenttielokuvia käyttöesineidemme alkuperästä.

Jussi Niskanen & Man Yau: Shiga-Love and Magic Carpets

11.-24.1. Kämp Garden, Pohjoisesplanadi 33

Näyttely esittelee kokoelman teoksia helsinkiläistaiteilija Jussi Niskaselta ja Helsinki Design Awardsissakin palkitulta keramiikkataiteilija Man Yaulta.

Durat Talks 2019 – The Impact of Colour

24.1. Klo 17.30, Durat, Perämiehenkatu 24

Muotoiluyritys Durat järjestää showroomillaan paneelikeskustelun värien merkityksestä muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Ajankohtaisesta aiheesta keskustelevat englanniksi Yinka Ilori (Iso-Britannia), Kaori Pi (MOST Collective, Alankomaat), Aleksi Niemeläinen (Futudesign) and Päivi Meuronen (JKMM Architects) moderaattori Tiina Aarraksen (Aalto Yliopisto) johdolla.

VALO/ON 2019

30.1.-31.1. Klo 14-21, Tapahtumakeskus Telakka, Henry Fordin katu 6.

VALO/ON 2019 eli valaistuksen ja arkkitehtuurin ammattilaistapahtuma kutsuu jälleen Telakalle. Mukana on kaksikymmentäyhdeksän valaistusalan yritystä esittelemässä kiinnostavimpia uutuksiaan sekä tietysti korkealaatuista ohjelmaa; puhumassa ovat muotoiljat Rogier van der Heide ja Christopher Bauder. Paikkoja on rajoitetusti ja ennakkoilmoittautuminen on pakollista. Tapahtuman tuottaa Helsinki Design Weekin ja Weeklyn takana oleva Luovi Productions Oy.

Ilmainen ilta Designmuseossa

27.1. Klo 17-20

Joka kuun viimeinen tiistai on Designmuseoon ilmainen sisäänpääsy. Weekly rakastaa ilmaisia sisäänpääsyjä! Tammikuun ohjelmassa on mm. opastus Josef Frankin näyttelyyn ja paneelikeskustelu siitä, minkälainen puutarha Josef Frankin kuoseista avautuu. Luvassa on myös tapettityöpaja, jossa lähdetään näyttelyiden virittämän inspiraation pohjalta suunnittelemaan itse ihanin värein ja paperileikkauksin uudenlaisia tapettimalleja. Jokainen voi suunnitella oman tapetin näyttävissä väreissä ja kuvioissa.

DocPoint Festival

28.1.-3.2.

Tuotemuotoilun maailma on kieltämättä ongelmallinen, eikä vähiten raaka-aineiden väheneminen ehtyvien luonnonvarojen myötä. Aina yhtä inspiroiva DocPoint elokuvafestivaali järjestetään taas tammikuun lopussa, ja tällä kertaa mukana on lukuisia teoksia, jotka tutkivat kriittisesti käyttöesineidemme materiaalien alkuperää. Weekly haluaa tietää lisää erityisesti bambun kasvattamisest Bangladeshissa (Shaheen Dill-Riaz: Bamboo Stories), öljytuotannosta (Jasmin Herold, Michael Beamish: Dark Eden)  sekä metsien muuttamisesta plantaaseiksi Ranskassa (François-Xavier Drouet: Le Temps des Forêts). Myös Daniel Zimmermannin 360-metsämeditaatio kiinnostaa, mitä ikinä se pitääkään sisällään.