Helsinki Design Weekin teema on Oppimisilmasto

Ilmastoasioissa meillä kaikilla on opittavaa, siksi Helsinki Design Week haluaa luoda parhaan mahdollisen oppimisilmaston.

Tiedämme, että on viimeinen aika oppia elämään kestävästi, mutta paniikin ilmapiirissä on vaikea omaksua uutta. Oppimisilmasto muodostuu paitsi tiloista ja paikoista, myös yhteisöistä ja käytännöistä, joissa opiskelu tapahtuu. Helsinki Design Week luo avoimen, kannustavan, kunnioittavan ja yllättävän oppimisilmaston.

Muotoilijat määrittelevät ja ratkaisevat ongelmia. Festivaalin aikaan 5.–15.9.2019 opimme itseämme viisaammilta ja tutustumme uusiin tapoihin lukea muotoilua ja arkkitehtuuria. Oppitunneille kutsumme mukaan niin yliopistot, koulut, yritykset, järjestöt ja tietenkin kaikki kaupunkilaiset.

Tämä on Helsinki Design Weekin 15. vuosi. Vuosien varrella festivaali on rohkeasti kokeillut monenlaisia tapoja esitellä muotoilua ja yhdistää osapuolia kehittämään toimialaa ja kaupunkiakin. HDW on ottanut käyttöön unohtuneita tiloja, kuten Tulli- ja Pakkahuoneen, Teurastamon sekä Jätkäsaaren satamamakasiinin. Tänä vuonna Helsinki Design Week opettelee uusia tapoja luoda kohtaamisia ja elämyksiä kestävästi. Otamme mallia suunnittelijoilta, jotka suuntaavat katseensa pitkälle tulevaisuuteen. Miten voimme pienentää omaa hiilijalanjälkeämme? Mitkä ovat ilmastoystävällisen festivaalin parhaat käytännöt?

Merkittävä osa festivaalia on eri tekijöiden tapahtumat. Avoin tapahtumahaku alkaa maaliskuun alussa. Osallistumisen muoto on vapaa: jokaisella on mahdollisuus hakea tapahtumallaan osaksi festivaalikalenteria. Lasten Designviikko tarjoaa pienemmillekin näkökulmia muotoilun maailmaan ja Helsinki Design Awards juhlii paitsi suomalaisen muotoilun huipputekoja ja niiden tekijöitä, myös festivaalin viidettätoista juhlavuotta.

 

#helsinkidesignweek2019

#hdw2019

#oppimisilmasto

#learningclimate