PechaKucha tulee taas!

Helsinki Design Weekin ja Helsingin Yliopiston järjestämä jokavuotinen PechaKucha Night -tapahtuma järjestetään Yliopiston Juhlasalissa torstaina 4.4.2019 klo 20–22. Tapahtumassa kuullaan yhteensä kymmentä tieteen ja taiteen alan arvostettua toimijaa, jotka puhuvat ajankohtaisista aiheista ja heitä inspiroivista teemoista.

Helsinki Design Weekin ja Helsingin Yliopiston järjestämä jokavuotinen PechaKucha Night -tapahtuma järjestetään Yliopiston Juhlasalissa torstaina 4.4.2019 klo 20–22. Tapahtumassa kuullaan yhteensä kymmentä tieteen ja taiteen alan arvostettua toimijaa, jotka puhuvat ajankohtaisista aiheista ja heitä inspiroivista teemoista.

Suuren suosion saavuttanut PechaKucha on japanilaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston vuonna 2003 kehittämä tapahtumakonsepti, joka on levinnyt Tokiosta jo yli 800 kaupunkiin ympäri maailmaa. PechaKuchassa puhujat esittävät 20 kuvaa, joita jokaista kohden on varattu ainoastaan 20 sekuntia. Tiukan aikarajan seurauksena odotettavissa on lennokkaita ja yllätyksellisiä esityksiä!

Puhujat:

Pekka Pakkanen, arkkitehti

Arkkitehti Pekka Pakkanen on toiminut Allas Sea Poolin ja Serlachius Museo Göstan pääsuunnittelijana sekä Guggenheim Helsinki -kilpailun voittaneen ehdotuksen paikallisena arkkitehtina. Vuonna 2018 Pekka voitti vaimonsa Tuijan kanssa erään maailman merkittävimmän innovaatiokilpailun, Xprize Visioneeringin, ”Feeding the Next Billion”-kategorian. Pekka työskentelee tällä hetkellä ihmiskunnan suurimpia haasteita ratkomaan perustetun Planetary Architecture Research Studion toimitusjohtajana.

Tuija Pakkanen, maantieteilijä ja kaupunkianalyytikko

Tuija Pakkanen on maantieteilijä ja kaupunkianalyytikko, joka pyörittelee työkseen dataa, jotta ihmiset olisivat kaupungeissa onnellisempia. Vuonna 2017 Tuija osallistui Piilaaksossa NASA Amesilla järjestettyyn Singularity Universityn Global Solutions -ohjelmaan, jossa ratkotaan maailman suurimpia ongelmia uusien teknologioiden keinoin. Ohjelman jälkimainingeissa hän päätyi kirjoittamaan ehdotusta Xprize Visioneering -kilpailuun, jonka Tuija puolisonsa Pekan kanssa lopulta päätyi voittamaan. Tuija on ollut myös mukana perustamassa suomalaisten julkisen puhumisen taitoa edistävää Talk The Talk ry:tä.

Minttu Salminen, Someturva-oikeuspalvelun perustaja

Johtava sosiaalipsykologi ja Someturva-oikeuspalvelun perustaja on konfliktin ratkaisun asiantuntija. Vuonna 2017 perustettu Someturva on maksuton ja anonyymi palvelu, joka tarjoaa asiantuntevaa oikeusapua somessa tai muualla verkossa kohdattuihin ongelmiin.

Rainer Mahlamäki, arkkitehti

Professori Rainer Mahlamäki perusti Ilmari Lahdelman kanssa Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen vuonna 1997. Pääsuunnittelijan tehtävien ohella hän toimii dekaanina Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa ja tuomariston jäsenenä lukuisissa kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa ja luennoi niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Anu Wartiovaara,  kliinisen molekyylilääketieteen professori

Akatemiaprofessori ja Helsingin yliopiston kliinisen molekyylilääketieteen professori Anu Wartiovaara tutkii energia-aineenvaihdunnan mekanismeja ja niiden vaikutusta ihmisen tauteihin. Mitokondriot ovat solun elämän keskiössä, turvaavat energian tuotannon ja kasvun. Niiden toimintahäiriöt aiheuttavat vaikeita, eteneviä tauteja, jopa satoja erilaisia hermosto-, lihas- ja sydäntauteja, joille ei millekään ole hoitoa. Wartiovaaran missio on ymmärtää mitokondriotautien mekanismeja ja käyttää molekyylitason tietoa täsmähoitojen kehittämiseen.

Janne Hukkinen, ympäristöpolitiikan professori

Hukkinen on ympäristöpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa kohdistuu kestävyysarviointien ja -strategioiden kognitiivisiin erityispiirteisiin. Tutkimuksessa painottuvat voimakkaasti myös osallisuus, asiantuntemus sekä riskit ympäristö- ja teknologiapolitiikassa. Hukkinen on Suomen Tiedeseuran jäsen, Ecological Economics-lehden toimittaja sekä Suomen korkeimman hallinto-oikeuden ympäristöasioiden erityisasiantuntija.

Venla Bernelius, kaupunkimaantieteen professori

Bernelius on Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen apulaisprofessori, jonka työtä on aina ohjannut viehätys tieteeseen ja mahdollisuudet yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Bernelius on opiskellut maantiedettä, tilastotiedettä ja sosiaalitieteitä Suomessa ja Ruotsissa ja väitellyt kaupunkimaantieteestä Helsingin yliopistossa. Berneliuksen suurimpina akateemisina kiinnostuksen kohteena on ymmärtää kaupunkien sosiaalispataalista kehitystä ja sen vaikutuksia yhteiskuntaan ja sen instituutioihin. Valtaosa Berneliuksen työstä keskittyy segregaatioon, tarkastellen erityisesti koulujärjestelmään sisältyviä erityimistä aiheuttavia mekanismeja.

Samia Mohamud, African Fashion Weekin perustaja

African Fashion Weekin perustajaSamia Mohamud on Mogadishussa syntynyt, Mikkelisssä kasvanut ja Helsingissä afrikkalaisuuden värit löytänyt feministi ja muodin lähettiläs.

Minna Autio, kotitaloustieteen ja -opetuksen professori

Min­na Au­tio on Helsingin yliopiston kotitaloustieteen ja -opetuksen professori. Hän on väittellyt nuorten kuluttajuuden rakentumisesta. Kotitaloustieteen professorina häntä kiinnostavat kodit ja talous ja niiden kietoutuminen yhteen. Taustaltaan Autio on kulutustutkija maatalous- metsätieteellisestä tiedekunnasta. Yksi hänen tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitaan on kestävä asuminen. Parhaillaan hän tutkii asukkaiden näkemyksiä puukerrostaloista.

Anssi Kähärä, suunnittelutoimisto Werkligin luova johtaja

Anssi Kähärä on graafinen suunnittelija ja Werkligin perustaja ja luova johtaja.

Hélder A. Santos, farmaseuttisen nanoteknologian professori

 

PechaKucha Night torstaina 4.4.2019, klo 20–22 Yliopiston Juhlasalissa. Liput: 20€, opiskelijat, Designmuseon klubin ja Grafian jäsenet: 10€. Tapahtuma Facebookissa