Hae nyt vuoden 2019 muotoiluresidenssiin

Helsinki International Artist Programme, British Council ja Strelka Institute hakevat jälleen tutkimusaiheita vuoden 2019 muotoiluresidenssiohjelmaan Helsinkiin. Residenssiohjelma tuo tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteen kolme muotoilijaa: yhden Isosta-Britannista, yhden Venäjältä ja yhden paikallisen toimijan Suomesta.

Ohjelma on avoin luovan alan toimijoille ja tutkijoille, joiden työ käsittelee muotoilua, arkkitehtuuria, taidetta ja niihin liittyviä aloja ja joita kiinnostaa muotoilun kriittinen tutkimus kulttuurisena käytäntönä. Ohjelma koostuu kahdesta työjaksosta, toukokuun tutkimusvaiheesta ja elo- sekä syyskuun tuotanto- ja esitysvaiheesta Helsinki Design Weekin aikaan.

Residenssiohjelma tuo tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteen kolme muotoilijaa: yhden Isosta-Britannista, yhden Venäjältä ja yhden paikallisen toimijan Suomesta. Kummankin residenssijakson majoitus on järjestetty Villa Eläintarhassa Helsingissä, ja kaikille kolmelle osallistujalle myönnetään työskentelyapuraha ja tuotantobudjetti.

Muotoiluresidenssiohjelman perustivat vuonna 2012 HIAP, British Council ja Helsinki Design Week. Vuoden 2019 ohjelmakumppaneita ovat HIAP, British Council, Helsinki Design Week, Helsingin Design-museo ja Strelka Institute. Venäjällä toimivien osallistujien residenssiä tukevat Suomen Moskovan lähetystö, Pietarin konsulaatti ja Pietarin instituutti.

Residenssijaksojen tiedot ja hakulomakkeet löytyvät kumppanitahojen verkkosivuilta:

Suomessa työskentelevät (HIAP)

Isossa-Britanniassa työskentelevät (British Council)

Venäjällä työskentelevät (Strelka Institute)

Hakemukset tulee lähettää 24.4.2019 mennessä.

Kuva: Edge Effects Mustarinda (2017): mirko nikolic (& Riikka Keränen, Mikko Laajola, Romulus Studio), we ♥ copper & copper ♥ us #4, sanctuary for stone, 2015–2017.