Hae mukaan Helsinki Design Weekin päänäyttelyihin

Unexpected combinations and new views on design are expected. You can also apply to become part of the Festival Calendar in other ways, too.

Näyttelyhaku Erottajan renessanssipalatsiin on auki. Luvassa on yllättäviä yhdistelmiä sekä erilaisia tapoja katsoa ja tulkita designia. Myös festivaalin tapahtumakalenteriin voi vielä hakea mukaan.

Helsinki Design Week täyttää tänä vuonna viisitoista vuotta ja katsoo eteenpäin. Vuositeema “Oppimisilmasto” tarjoaa tasavertaisen ja avoimen alustan, jolla mietitään yhdessä parhaita tapoja tehdä ilmastoystävällistä kaupunkifestivaalia. Otamme mallia suunnittelijoilta, jotka suuntaavat katseensa pitkälle tulevaisuuteen ja tarkastelemme toimintaamme kriittisesti. Tähän kannustamme muitakin, aina optimistisella asenteella.

Globaalisoituneessa, yhä monimutkaisemmassa maailmassa ongelmatkin muuttuvat viheliäisemmiksi. Helsinki Design Week tunnistaa muotoiluajattelun voiman ja merkityksen. Pohjoismaiden suurimpana muotoilufestivaalina meillä on paitsi mahdollisuus osallistua keskusteluun ja tehdä voitavamme, myös vastuu ja velvollisuus etsiä parhaat, kestävimmät ja avoimimmat käytännöt toiminnallemme.

Open Call -tapahtumahaku

Helsinki Design Weekin tapahtumajärjestäjät ovat meille paitsi tärkeitä tekijöitä ja kumppaneita, myös kanssaoppijoita. Millainen olisi yhdessä tehty, entistä yllätyksellisempi ja vastuullisempi muotoilufestivaali? Miten suunnittelisimme kohtaamisista vieläkin merkityksellisempiä? Luomassamme “oppimisilmastossa” etsimme parhaita käytäntöjä entistä vuorovaikutteisemmalle tekemiselle ja kehitämme mm. palautteenkeräämistapojamme.

Lisätietoja avoimen tapahtumahaun kehittämisestä antaa mielellään Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman (anni.korkman@helsinkidesignweek.com) ja paikkaa tapahtumakalenterissa voi hakea täällä .

Päätapahtumapaikka Erottaja 2: DesignPartners19 -näyttely

Tulevaisuuteen kurkottelun lisäksi muistelemme 15-vuotisjuhlanäyttelyssämme Erottaja 2:ssa hetken sitä, mistä kaikki alkoi: DesignPartnersista.

Kaupunkifestivaaliamme edeltävä DesignPartners -näyttelyjen sarja alkoi vuonna 2001 VR Makasiineilla, jossa nuoret muotoilijat esittelivät tuoteideoita, jotka eivät vielä olleet tuotannossa. DesignPartners02 tarjosi vuonna 2002 Designmuseossa toistakymmentä työparien ideoimaa uutta tuotetta alaotsikolla “Two Visions, One Design”. Kaapelitehtaan DesignPartners -näyttelyt vuosina 2003-2009 kokosivat alan keskeiset yritykset ja suunnittelijat yhteen ja olivat mukana luomassa trendiä kokonaisvaltaisesta näyttelyarkkitehtuurista, monipuolisista oheisohjelmista ja pop up -ravintoloista ja -baareista. Vuoden 2010 DesignPartners10 Helsingin Messukeskuksessa päätti hetkeksi näyttelyjen sarjan.

DesignPartnersin uuden tulemisen taustalla on idea ajatuksesta, jota toteutamme kaikessa tekemisessämme: yhteistyö kannattaa aina. DesignPartners19 tuo yhteen eri alojen luovat tekijät ja saattaa yhteen toimijoita, joilla saattaa olla yhteistä enemmän kuin ensin ajattelisi. Erottajan palatsin salissa saattavat kohdata kenkäsuunnittelija ja materiaalivalmistaja, valaisinvalmistaja ja muotisuunnittelija, huonekaluyritys ja kokki. Partnerit kohtaavat ja esittelevät yhteisessä tilassa omaa osaamistaan ja näkemyksiään. Näyttelykokemuksesta tulee kaikille yllättävä ja elämyksellinen ja jokaisen osallistujan oma yleisö voi kasvaa yhteistyön kautta.

Kokonaisuuden kuraattori on DesignPartnersin perustaja Kari Korkman. Näytteilleasettamisesta kiinnostuneille lisätietoja: kari.korkman@helsinkidesignweek.com

Päätapahtumapaikka Erottaja 2: Room with a View

Muotoilu on näkökulma. Muotoilun avulla paitsi ratkaisemme ongelmia, myös määritämme kysymyksiä ja haasteita. Suunnittelijoiden fokus siirtyy esineistä ratkaisuihin niiden taustalla ja niiden käyttöön niiden ympäristössä. Työmme edustaa aina arvojamme ja suunnittelijan valinnat kertovat ajastamme ja sen ilmiöistä paljon. “Room with a View” on sarja näyttelytiloja (10–20m2 huoneita), joissa esitellään eri tapoja katsoa muotoilijan työtä ja sen tuloksia.

Lisätiedot näyttelytilan hausta ja tilojen hinnoista sähköpostilla osoitteessa anni.korkman@helsinkidesignweek.com.