Finnish Design Shopin suunnittelukilpailu siivittää uusia tuotteita

Onko mielessäsi tuote, jota ei vielä ole olemassa? Skandinaaviseen muotoiluun erikoistunut verkkokauppa Finnish Design Shop järjestää suunnittelukilpailun, joka on avoin kaikille. FDS Award -suunnittelukilpailuun voi osallistua kesäkuun puoleenväliin asti.

Onko mielessäsi tuote, jota ei vielä ole olemassa? Skandinaaviseen muotoiluun erikoistunut verkkokauppa Finnish Design Shop järjestää suunnittelukilpailun, joka on avoin kaikille. FDS Award -suunnittelukilpailuun voi osallistua kesäkuun puoleenväliin asti.

Hanna Anonen sijoittui kolmanneksi vuoden 2017 FDS Award -kilpailussa värikkäällä Cocktail-riippuvalaisimellaan.

”Minulla oli valaisimesta vasta luonnos, ja lähetin sen kilpailuun. Kynnys oli matala villeillekin ideoille. On jotenkin virkistävää, että idea ratkaisee – prototyyppien valmistamiseen menee kuitenkin aika paljon resursseja. Kilpailu on tosi hyvä tapa testata omia ideoita!”

Kilpailun jälkeen on Anosen mukaan tapahtunut paljon ja Cocktail-valaisimelle on löytynyt valmistaja.

”Valaisimet ovat kiertäneet näyttelyitä Milanossa, Vancouverissa, Lontoossa ja Kööpenhaminassa. Se on herättänyt sisustusarkkitehtien kiinnostuksen, ja valaisinta on esitelty alan lehdissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Tällä hetkellä teemme tuotekehitystä yhdessä Hakolan kanssa, jotta valaisimet saataisiin pian kauppoihin”, Anonen kertoo.

Studio Kaksikon Perch-jakkara on Nikarin mallistossa.

Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan Perch-jakkara on noussut Nikarin valikoimassa suosikkituotteeksi ja Mona Isotupa on puolestaan rakentanut voittajatuotteensa ympärille oman HETKINEN-brändinsä.

”Olemme todella iloisia siitä, että olemme voineet olla osaltamme auttamassa näiden huikeiden designtarinoiden syntyä”, kertoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

200 tavarantoimittajaa etsii uusia tuotteita

Finnish Design Shop haluaa tasoittaa tuotteiden tietä ideasta kaupan hyllylle.

”Suomessa on paljon lahjakkaita suunnittelijoita, mutta tie tuotteen saamiseksi tuotantoon on kivinen. Haluamme kannustaa palkinnolla etenkin uransa alkuvaiheessa olevia suunnittelijoita tulevaisuuden menestystuotteiden synnyttämiseen”, Kiiski jatkaa.

Mona Isotupa voitti FDS Award -kilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 2017, ja on sen jälkeen kehittänyt Pine Lip Balm -konseptiaan eteenpäin.

FDS Award on kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa tehtävänä on suunnitella erityisesti verkkokauppaan sopiva kodin tuote. Kilpailuun voivat osallistua niin muotoilijat, alan opiskelijat kuin muutkin intohimoisesti tuotemuotoiluun suhtautuvat – joko yksin tai työryhmässä. Tänä vuonna 15 vuotta täyttävä Finnish Design Shop pyrkii laajan kontaktiverkostonsa avulla auttamaan kilpailun voittajia löytämään tuotteelleen valmistajan.

”Vaikka emme itse toimi valmistajana, meillä on lähes 200 tavarantoimittajaa, jotka etsivät koko ajan uusia tuotteita valikoimiinsa”, Kiiski sanoo.

Kilpailutöitä otetaan vastaan 14.6.2019 asti. Kilpailun pääpalkinto on 7 000 euroa, toinen palkinto on 2 000 euroa ja kolmas palkinto 1 000 euroa. Voittajat valitsee palkintoraati, joka koostuu Finnish Design Shopin 15-vuotisjuhlan kunniaksi yrityksen omista alan ammattilaisista.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsinki Design Weekin aikana syyskuussa 2019.

Lue lisää ja osallistu.

Kuvat: Finnish Design Shop