Kaupungin tuleva kulttuurijohtaja Mari Männistö suosittelee tutustumista tuntemattomaan

Helsingin kaupungin tulevaa kulttuurijohtajaa kiinnostavat kokonaisvaltaiset kokemukset. Ohjelmistosta hän suosittelee unelmointia ja kiinnostavia keskusteluja.

Helsingin kaupungin tulevaa kulttuurijohtajaa kiinnostavat kokonaisvaltaiset kokemukset. Asioiden välisyydestä ja huokoisuudesta erityisen kiinnostunut Mari Männistö työskentelee Helsinki Contemporary -gallerian johtajana syyskuun loppuun. ”Niissä kohdissa löytyy uusia kiinnostavia asioita tekijöille ja kokijoille.”

”Ilahdutti, että on teemoja, jotka eivät tuntuneet tutuilta ennakkoon. Kiinnostavaa on myös, että tilat, joita ei ole ennen päässyt näkemään, avautuvat Helsinki Design Weekillä.”

The Herbarium Project x Studio Roscoe

Maiju Eliisa Koskelan maisterin opinnäytetyön teema on tärkeä ja mielenkiintoinen, ja valitettavan helposti teknologiapuheen ja muun äänekkään alle jäävä. Uteliaisuuden ja kunnioituksen herättäminen muita lajeja – tässä tapauksessa kasvikuntaa – kohtaan herkistää näkemään potentiaalia usein itsestään selvinä pidetyissä asioissa. Tämä vaikuttaa myös mukavan intiimiltä!”

5.–6.9. klo 12–20, 7.–8.9. klo 11–18
Väinölänkatu 2

Design Diplomacy

”Konsepti, josta olen kuullut paljon hyvää niin lokaatioiden (suurlähetystöt) kuin keskustelijoiden (muotoilija lähetystön edustamasta maasta ja Suomesta) ansiosta. Tänä vuonna aion muistaa ilmoittautua ajoissa!”

5.–15.9. eri lähetystöissä ja näyttely Erottaja 2:ssa

Tulevaisuuslaboratorio

”Muutos edellyttää, että kykenemme kuvittelemaan mahdottomalta tuntuvia unelmia ja utopioita. Parasta unelmointiseuraa ovat he, joilla on vapaa mieli – eli lapset. Tänne haluan mennä yhdessä kummilapseni kanssa. Jos en tekisi työkseni niin kiinnostavia asioita kuin saan tehdä, olisin varmaankin tulevaisuudentutkimuksen opiskelija!”

9.–13.9. klo 8–20, 14.–15.9. klo 10–16
Annantalo, Annankatu 30

Taide, oppiminen ja yrittäjyys

”Taiteen ja kulttuurin kokemisella on keskeinen rooli tulevaisuustaitojemme kuten vuorovaikutuksen, empatian ja kriittisen ajattelun kehittämisessä – siinä, mikä on kykymme sopeutua tulevaan, voida hyvin ja menestyä. Taiteen, oppimisen ja yrittäjyyden teemojen yhdistäminen on itselleni kiinnostava näkökulma asiaan.”

6.9. klo 13–15
Harald Herlin -oppimiskeskus, Makerspace, Aalto-yliopisto, Otaniementie 9, Espoo

Tutustu koko ohjelmaan.