Helsinki Design Weekly kuuluu nyt myös Tampereella ja Oulussa

Ida Kukkapuron ja Anni Korkmanin toimittama Helsinki Design Weekly jatkuu 16. tammikuuta 2020 Radio Helsingin taajuudella.

Ida Kukkapuron ja Anni Korkmanin toimittama Helsinki Design Weekly jatkuu 16. tammikuuta 2020 Radio Helsingin taajuudella.

Muotoilun makasiiniohjelma Helsinki Design Weeklyn kolmas kausi kuuluu nyt FM-taajuudella myös Oulussa ja Tampereella.

Viikottainen ohjelma katsoo kaupunkia designlasien läpi ja tuo studioon muun muassa ajankohtaisia muotoilijoita, graafikoita ja arkkitehtejä. Joka jaksossa myös testataan erilaisten tuotteiden ja palveluiden todellista toimivuutta.

“Testaamisista mieleeni on jäänyt, kun nukahdin kelluntatankkiin, ja nenääni meni suolavettä. Toimiko tankki parhaalla mahdollisella tavalla, kun rentouduin totaalisesti vai oliko siinä jotain pielessä? Kun viikottain miettii jotain testattavaa, alkaa ympäristöä katsoa kriittisesti. Väsyttävä taakka, mutta luoti jonka otan mielelläni kuulijoidemme puolesta”, sanoo Anni Korkman.

Korkman, Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja, on studiossa Helsinki Design Weeklyn päätoimittajan Ida Kukkapuron kanssa.

“Vaikka olemme aika designkettuja, on ohjelmaa tehdessä ollut ilo oppia uutta. Kun keskustelimme studiossa oikeudellisesta muotoilusta, tuntui, että aivoissa syntyi uusia hermoyhteyksiä. Toivottavasti kuulijoidenkin aivoissa!”, sanoo Kukkapuro.

Kevätkaudella puhutaan muun muassa puutarhoista, kopioinnista, tulevaisuuden matkustamisesta ja haaveillaan uudesta arkkitehtuuri- ja designmuseosta. Testissä muun muassa nastakengät, vesipuistot ja valkoiset t-paidat.

Radio Helsingin FM-taajuudet ovat Helsingissä 89,7 MHz Oulussa 90,9 MHz ja Tampereella 106,8 MHz. Helsinki Design Weeklyn suora lähetys joka torstai klo 12–13, uusintana lauantaisin 9–10.

Etkö asu Helsingissä, Oulussa tai Tampereella? Voit kuunnella Radio Helsinkiä missä tahansa lataamalla Radio Helsingin (oikein hyvin suunnitellun) mobiilisovelluksen ja Helsinki Design Weeklyn löydät myös podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta.

Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.