Uudet naapurit Tulli- ja pakkahuoneella

Vain kivenheiton päässä Kauppatorista sijaitseva Tulli- ja pakkahuone on toiminut Helsinki Design Weekin toimistona vuodesta 2013. Nyt seuraan liittyy monialainen joukko toimijoita.

Vain kivenheiton päässä Kauppatorista sijaitseva Tulli- ja pakkahuone on toiminut Helsinki Design Weekin toimistona vuodesta 2013. Nyt seuraan liittyy monialainen joukko toimijoita. 

People at Old Customs House
Vasemmalta Antti Hinkula, Jenni Väre, Ilona Jämsen, Jenni Juutilainen, Saara Salonoja, Konstantinos Kostas, Ulla Holma, Matts Bjolin, Ville Tikka, Kari Korkman, Kerkko Ulmanen and Ida Kukkapuro. Anni Korkman, Lauri Johansson ja Tej Chauhan puuttuvat kuvasta.

Kokoro & Moi

Luovan toimiston Kokoro & Moin missiona on suunnitella uniikkeja, rohkeita ja innostavia brändejä ja brändikokemuksia.

Yrityksen perustaja ja luova johtaja Antti Hinkula odottaa innolla, mitä uusi vuosi tuo tullessaan: ”Yrityksemme täytti juuri 18 vuotta. Eikö se ole juuri se ikä, missä tehdään aikuisten juttuja mutta käyttäydytään vielä lapsellisesti?”

Kokoro&Moi work samples
Visual identity for FIN/JPN Friendship Collection by Artek by Kokoro & Moi.

Shape Helsinki

Shape Helsinki on näkemyksellinen strategisen suunnittelun toimisto. Shape on tänäkin vuonna sitoutunut onnellisuuden lisäämiseen muovaamalla maailmaa pala palalta inhimillisemmäksi.

Tej Chauhan

Tej Chauhan tunnetaan tunneperäisen teollisen muotoilun tekijänä. Palveluihin kuuluvat strateginen tuotekehitys, brändien DNA:n muotoilu sekä tulevaisuuden tutkimus, ja asiakaskunta vaihtelee startupeista maailman tunnetuimpiin brändeihin.

”Yritys perustettiin Lontoossa vuonna 2005, ja olemme tosi innoissamme siitä, että toinen toimistomme avataan Helsinkiin nyt vuonna 2020. Olen tänä vuonna sitoutunut haastamaan konventioita, ja lisäksi aion oppia neulomaan täydellisen pipon.”

Lauri Johansson

Lauri Johansson on monipuolinen sisustus- ja kalustesuunnitteluun erikoistunut muotoilija. Hänellä on vankka kokemus näyttelyarkkitehtuurista sekä lavastussuunnittelusta.

”Vuodesta 2020 tulee oppimisen vuosi. Työtilamme pullistelee lahjakkuutta monelta alalta laajalla skaalalla strategioista detaljipiirtämiseen. Olen sitoutunut hyödyntämään perusteellisesti tämän tilaisuuden; oppimaan muilta ja samalla jakamaan omaa osaamistani”, Lauri sanoo.

Poem

Poem auttaa johtoa ja organisaatiota tekemään syvän ihmisymmärryksen avulla aidosti parempia päätöksiä. Iso osa työstä keskittyy tärkeimpien bisnesongelmien ratkaisemiseen. Esimerkiksi miten kasvu yhdistetään vaikuttavuuteen, mitä ilmastokriisi tarkoittaa yrityksille, miten suunnitellaan eettisiä systeemejä ja kuinka todella muutetaan ihmisten elämää paremmaksi.

“Olemme kiihdyttämässä uuden ajan strategiatoimisto Poemia täyteen vauhtiin. Tehtävänämme on ohjata yrityksiä menestymään ja tulemaan merkitykselliseksi maailmassa, jota muokkaavat niin etenevä ilmastokriisi, kulttuurin kiihtyminen kuin teknologian outoutuminen”, kertoo toimitusjohtaja Ville Tikka.

Tulli- ja Pakkahuone, Katajanokanlaituri 5, Helsinki