Huiput Creative Festival tuo luovan suunnittelun kärkinimet Jätkäsaareen

Huiput Creative Festivalin pääpuhujiksi on vahvistettu graafisen suunnittelun suurnimi David Carson sekä Design Matters -podcastin perustajana tunnettu Debbie Millman. 

Huiput Creative Festivalin pääpuhujiksi on vahvistettu graafisen suunnittelun suurnimi David Carson sekä Design Matters -podcastin perustajana tunnettu Debbie Millman. 

Clarion Hotel Jätkäsaaressa 5.3.2020 järjestettävä festivaali tarjoaa innostavia ideoita ja kohtaamisia sekä uusia näkökulmia alan ammattilaisille, asiakkaille ja kaikille luovasta suunnittelusta kiinnostuneille. Teemana on tänä vuonna positiivisuus. 

Keynote-puheenvuoron pitää amerikkalainen graafinen suunnittelija David Carson. Ray Gun -lehden taiteellisena johtajana tunnettu Carson käynnisti typografian ns. grunge-aikakauden. Carson on vastaanottanut graafisen suunnittelun korkeimman palkinnon, AIGA Goldin.

David Carson
David Carson tulee kertomaan keynote-puheenvuorossaan uusimmista töistään sekä intuition tärkeydestä luovassa työskentelyssä.

Festivaalin toinen pääpuhuja on newyorkilainen Debbie Millman. Kirjailija, kouluttaja ja kuraattori on Design Matters -podcastin perustaja ja juontaja.

Debbie Millman
Debbie Millmanin vuonna 2005 perustama Design Matters oli ensimmäinen designiin keskittyvä podcast. Kuva: John Madere

Carsonin ja Millmanin lisäksi festivaalille saapuu lontoolainen taiteilija ja suunnittelija Camille Walala, sveitsiläinen typografiaan erikoistunut suunnittelutoimisto Dinamon perustajajäsen Fabian Harb sekä kansainvälisesti tunnustettu designin ja innovaatioiden asiantuntija Lauren Currie.

Camille Walala
Camille Walalan projektit levittyvät laajasti taiteellisesta johtajuudesta ja sisustussuunnittelusta yhteisötaiteeseen ja installaatioihin.

Helsinki Design Week tuo festivaalille PechaKucha -puhekonseptinsa, jossa esiintyvät valokuvaaja Heli Blåfield, kuvittaja Rakastaja Robert sekä kirjainmuotoilija ja vuoden graafikko Lauri Toikka

Esiintyjien lisäksi ohjelmaan kuuluu luovia työpajoja, joissa voi kokeilla muun muassa typografisia ristipistotöitä tai pöydän raaputusta TypoCraftin kanssa, tai piirrellä Enni Koistisen hyvänmielen huonostipiirtämisen työpajassa. Esillä on myös parasta eurooppalaista luovaa suunnittelua Art Directors Club of Europen palkintonäyttelyssä. Festivaalipäivän päättää afterparty, jossa esiintyy DJ Mekaanikko alias Juuso Koponen.

dinamo
Fabian Harb avaa puheenvuorossaan Dinamon erilaisia tapoja tehdä rajoja ylittävää yhteistyötä sekä keinoja kehittää, määrittää ja optimoida toiminta tasolle, joka mahdollistaa yhtäaikaisesti niin omat luovat projektit kuin myös kaupalliset työt.

Huiput Creative Festival järjestetään 5.3.2020 klo 9–20 Clarion Hotel Jätkäsaaressa. Liput ja lisätiedot: huiputfestival.fi

Helsinki Design Weekly Huiput Creative Festivalin mediakumppani.