Puutarhassa

Puistot ja muut viheralueet parantavat asukkaiden terveyttä, fyysistä kuntoa, sosiaalista vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä. Miksi emme siis asu viidakossa tai ainakin vehreässä, kasveja, istutuslaatikoita ja viherkattoja pursuavassa kaupungissa? Vieraina ohjelmassa ovat kokemusasiantuntija, suunnittelija ja stylisti Kirsikka Simberg sekä Helsingin kaupungin viherylläpidosta vastaava tiimipäällikkö Katriina Arrakoski.

Puistot ja muut viheralueet parantavat asukkaiden terveyttä, fyysistä kuntoa, sosiaalista vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä. Ne parantavat ilman ja veden laatua, vaimentavat melua, lieventävät sään ääri-ilmiöiden vaikutuksia. Vaikutukset tehostuvat, jos saa itse hoitaa istutuksia tai kasvimaata. 

Miksi emme siis asu viidakossa tai ainakin vehreässä, kasveja, istutuslaatikoita ja viherkattoja pursuavassa kaupungissa?

Vieraina ohjelmassa ovat kokemusasiantuntija, suunnittelija ja stylisti Kirsikka Simberg sekä Helsingin kaupungin viherylläpidosta vastaava tiimipäällikkö Katriina Arrakoski.

Kirsikka Simberg puutarhassaan.

Paljon lisätietoja puistoista lötyy Vihreät sylit -puistosivustolta, joka vie kävelyretkille pääkaupungin ihastuttaviin ja monimuotoisiin puistoihin. Sieltä löytyy myös lisätietoja ohjelmassa mainitusta Aarrepuistosta.

Puistoteemaan liittyy turvallinen liikkuminen. Talvenpuutteen vuoksi emme itse päässeet testaamaan talvi- tai nastakenkiä, mutta onnistuimme ulkoistamaan testin. Testi suoritettiin Kuopiossa ja sen teki Ilkka Kettunen, teollinen muotoilija, tutkija, opettaja ja kirjoittaja, joka työskentelee Savonia-ammattikorkeakoulussa muotoilun yliopettajana.

“Kuopion ainaiset kaljamat on mahdollistanut talvikenkätestin, jossa alustana on sateen hiekotussorasta pesemä jää tai kiinteistötraktorin kauhan kiillottama jalkakäytävä.”

Ilkka muistutti, että aihe on ajankohtainen myös siksi, että nyt talvikengät ovat juuri alessa.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.

Kuvat: Kirsikka Simberg