Avoin haku Olympiastadionin päänäyttelyyn

Tämän vuoden Helsinki Design Weekin päänäyttelyn kuraattori Margriet Vollenberg toivoo projektiehdotuksia kansainvälisiltä luovilta tekijöiltä. Olympiastadionilla 11.–13. syyskuuta järjestettävä näyttely esittelee uusia projekteja ja installaatioita, jotka kertovat pohjoisen designin arvoista ja periaatteista.

Tämän vuoden Helsinki Design Weekin päänäyttelyn kuraattori Margriet Vollenberg toivoo projektiehdotuksia kansainvälisiltä luovilta tekijöiltä. Olympiastadionilla 11.–13. syyskuuta järjestettävä näyttely esittelee uusia projekteja ja installaatioita, jotka kertovat pohjoisen designin arvoista ja periaatteista.

Helsinki Design Week on merkittävä osa suomalaista designkulttuuria, mutta Vollenberg toivoo ehdotuksia niin projekteista joilla on yhteys Pohjoismaihin mutta myös laajemmin kansainvälisiltä tekijöiltä. Näyttely tukeutuu tämän vuoden Sitoutumisen merkit -teemaan ja yhdessä HDW:n kanssa Vollenberg on hahmotellut pohjoisen designin periaatteet, joita näyttely esittelee:

“Pohjoismainen muotoilu perustuu ihmisen tarpeisiin ja sitä leimaa ajattomuus, ympäristön kunnioittaminen sekä vastuu maailmasta, jossa elämme. Pohjoismainen vähemmän on enemmän -lähestymistapa ei hylkää humaania lämpöä ja on siksi niin rakastettua ympäri maailmaa”, sanoo Vollenberg.

Historiallisen Olympiastadionin näyttelyyn Vollenberg toivoo ehdotuksia projekteista, jotka heijastavat näitä arvoja esimerkiksi materiaalin ja muodon tutkielmissa, interaktiivisia projekteja ja töitä, jotka ovat kestäviä luonteeltaan. Kaikki kansainväliset näytteilleasettajat aina vastavalmistuneista muotoilijoista kokeneihin arkkitehteihin, designkouluihin ja kollektiiveihin ovat tervetulleita hakemaan mukaan.

Päänäyttely esittää ja korostaa, miksi Sitoutumisen merkit -teema on niin ajankohtainen ja pohjimmiltaan suomalainen. Itse moderni Olympiastadion on tästä erinomainen esimerkki. Se edustaa Helsingin kaupungin laadukasta korjausrakentamista ja sitoutumista arkkitehtuuriperinnöstä huolehtimiseen. Stadion ohjaa ottamaan huomioon pohjoismaisten designperiaatteiden lisäksi Olympialaisten arvot: erinomaisuus, kunnioitus sekä ystävyys. Nämä yhdessä kuvaavat myös suomalaista kulttuuria ja asennetta ja ovat Vollenbergin ohjenuora näyttelyn kokoamisessa.

Päänäyttely järjestetään Olympiastadionilla erilaisissa tiloissa, auloissa, galleriatilassa, liikuntasalissa ja jopa juoksuradalla.

Lue lisää ja hae mukaan 6. huhtikuuta mennessä.