Koti monitilatoimistoksi (ja kouluksi, päiväkodiksi, lounasravintolaksi jne.)

Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistoksi valitun Fyran perustaja Niina Sihto kertoo, miten moderni monitilatoimisto tehdään asuinhuoneistoon.

Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistoksi valitun Fyran perustaja Niina Sihto kertoo, miten moderni monitilatoimisto tehdään asuinhuoneistoon.

Sisustusarkkitehti Niina Sihto on erikoistunut etenkin työtilojen ja toimistojen suunnitteluun. Kun suuri osa ihmisistä on koko ajan vain yhdessä paikassa, sisätilojen merkitys korostuu. Moni joutuu yllättäen suunnittelemaan kotiinsa toimiston, päiväkodin tai koulun ja tietysti lounasravintolan, kuntosalin, elokuvateatterin, kahvilan ja kaikki ne paikat, joissa yleensä viettää aikaa.

Sihto kertoo myös nykytoimistojen trendeistä ja osallistavan suunnittelun metodeista.

Fyra suunnitteli teknologiayritys Solitan tilat, jotka on kuvattu tilanteeseen sopivasti: ilman työntekijöitä.

Fyra kehitti Solitan palvelumuotoilijoiden (Palmu) kanssa yhteissuunnittelun mallin, jossa Solitan työntekijät pääsivät työpajojen kautta mukaan konseptin suunnitteluun. Prosessin aikana sisustusarkkitehdit tapasivat 300 työntekijää kasvotusten.


Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.

Haastattelu on tehty puhelimitse ja pahoittelemme heikkoa äänenlaatua.