Kotona töissä lasten kanssa – ota Timo Ramun rytmi käyttöön!

Timo Ramu pyörittää Musuta-toimistoa vaimonsa Jopsu Ramun kanssa teltasta, rannalta, laavakentältä ja nyt kotoa käsin. Ramut ovat työskennelleet nomadimaisesti, hoitaneet neljää lastaan työn ohessa ja pitäneet vanhimmalle kotikoulua. Ramu kertoo rutiineista ja työskentelytavoista, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi.

Timo Ramu pyörittää Musuta-toimistoa vaimonsa Jopsu Ramun kanssa teltasta, rannalta, laavakentältä ja nyt kotoa käsin. Ramut ovat työskennelleet nomadimaisesti, hoitaneet neljää lastaan työn ohessa ja pitäneet vanhimmalle kotikoulua. Ramu kertoo rutiineista ja työskentelytavoista, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi. 

Ramut ovat pystyttäneet toimistonsa lukuisiin Airbnb-asuntoihin, työskennelleet auton konvertterivirran varassa ja ottaneet tarvittaessa printterin esiin fish&chips -ravintolapöydässä.

Ramun tärkein oppi on: älä sekoita lapsia ja työtä. Kaikki tietävät, ettei se toimi. Siksi Musutassa tehdään työt silloin, kun lapset nukkuvat tai vanhemmat vuorottelevat tekemistä. Tapaamiset järjestetään silloin, kun lapset nukkuvat päiväunia tai iltaisin. Päiväsaikaan molempien aikuisten on hyvä viettää aikaa lasten kanssa, että toinen ei tyystin kuormitu.

 

Kun ihmiset oli Suomessa ohjattu työskentelemään etänä, jos vain mahdollista, Timo Ramu julkaisi sosiaalisessa mediassa perheensä aikataulun.

“Kyllä, me herätään kello neljä, mutta menemme myös nukkumaan aikaisin. Ja nythän kenelläkään ei taida olla iltamenoja”, sanoo Ramu.

Kuuntele jakso radion sivuilta tai Spotifystä!

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.

Kuva: Amelia Fullarton