Kestävää muotia Design Marketista

Suomalaiset vaatemerkit tarjoavat harkittuja vaatemalleja kestävistä materiaaleista. Pure Wasten mallisto on valmistettu tekstiilijätteestä, Neulomon vaatteet tehdään Orivedellä ja Kangasalla ja Haló noudattaa hitaan muodin sykliä. Jos tarvitset mukavia vaatteita eristysoloihin, hankinnat kannattaa tehdä näiltä merkeiltä!

Suomalaiset vaatemerkit tarjoavat harkittuja vaatemalleja kestävistä materiaaleista. Pure Wasten mallisto on valmistettu tekstiilijätteestä, Neulomon vaatteet tehdään Orivedellä ja Kangasalla ja Haló noudattaa hitaan muodin sykliä. Jos tarvitset mukavia vaatteita eristysoloihin, hankinnat kannattaa tehdä näiltä merkeiltä!

Hálo

Hálo on vuonna 2017, kahden ystävän ja entisen kollegan Marta Valtovirran ja Jukka Puljujärven perustama naistenvaatemerkki Lapista. Omien kuosien lisäksi hálolla on yksinoikeus käyttää Reidar Särestöniemen taidetta mallistoissaan ja jokaisesta myydystä hálo x Reidar Särestöniemi -tuotteesta lahjoitetaan osa Särestöniemen museon ja säätiön hyväksi. Brändi noudattaa hitaan muodin sykliä.

Hálo from North.

Palmroth

Palmroth valmistaa laadukkaita ja vastuullisia naisten designjalkineita. Suomalaista muotoilua jo vuodesta 1928.

Palmroth.

COSTO

Coston tuotteet ovat ekologisia ja tehty kestämään – ne ovat laadukkaita ja muotoilultaan ajattomia. Laatu perustuu taidokkaaseen käsityöhön ja kestäviin materiaalivalintoihin. Kankaat ja nahat ovat huonekalu- ja muotiteollisuuden ylijäämiä, puuvilla on joko kierrätettyä tai orgaanista ja pipot ovat tehty laadukkaasta merinovillasta.

Ekologisuus on huomioitu paikallisessa tuotannossa. Tuotteet ovat tehty joko Yliullavassa, Sastamalassa tai Tallinnassa.

Costo.

Klaus Haapaniemi & Co.

Ylellisiä vaatteita lapsille ja naisille sekä painettuja tekstiilejä, tyynyjä, vilttejä ja mattoja kotiin. Asustemallistoon kuuluu ajattomia silkkihuiveja sekä kimonoja. Klaus Haapaniemi & Co. tekee reilua ja tasapuolista yhteistyötä ja käyttää materiaaleja kestävästi.

Klaus Haapaniemi & Co.

Niimaar

Niimaar on valmistanut kestävän kehityksen tuotteita Zero Waste -elämäntapaan vuodesta 2016 lähtien. Ecosmol on tyylikäs ja monikäyttöinen Harri Koskisen suunnittelema kierrätysjärjestelmä. Sen lisäksi Niimaarilla on uusi kierrätysjärjestelmä Ecogrande toimistoon, Ecomini pienempiin tiloihin, Zero Waste biopusseja ja kierrätetystä muovista tehtyjä polymarble kelloja. “Missiomme on vähentää kertakäyttömuovia maailmassa!”

Niimaar.

Neulomo

Neulomon koti on Kangasalla ja se on osa Suomalaista, yli 90-vuotiasta tekstiili-ja vaatetusalan yritystä Tam-Silk Oy:tä. Neulomon tuotteet valmistetaan suomalaisten yritysten ja tekijöiden yhteistyönä. Vaatteet suunnitellaan Helsingissä. Neulokset valmistetaan suomalaisten yritysten yhteistyönä – neulonta Orivedellä, värjäys Nivalassa ja painatus Aitoossa. Vaatteet ommellaan Tallinnassa ja Kangasalla.

Neulomon vaatteet ovat tyylikkäitä, monikäyttöisiä, muuntuvia ja rentoja naisten sisäpukeutumisen trikootuotteita.

Neulomo.

Telakka

Pyrimme suunnittelussa pitkäaikaisratkaisuihin eli mahdollisimman kestäviin, toimiviin ja ajattomiin vaatteisiin. Meillä funktio kulkee kaiken edellä – olemmehan tulleet tunnetuiksi juuri työvaatteiden suunnittelusta. Haluamme luoda vaatteita, jotka sopivat täydellisesti työhön, mutta ovat niin toimivia, laadukkaita ja makeita, että ihmiset haluavat lähteä ne päällä työstä myös kaupunkiin ja yöhön.
“Meidän toimissamme vastuullisuus on itsestäänselvyys ja pidämme huolen, että vaatteidemme tarina kestää päivänvaloa.”

Aarre

Aarre tekee arjen vaatevalinnoista helppoja luomalla tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Suunnittelemme ja valmistamme jokaisen niistä tarkkaan harkiten, sillä maailmamme ei tarvitse yhtään enempää turhaa vaatetta. Aarteen vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan vastuullisesti omalla ompelimolla Pohjois-Portugalissa ja sen lähellä sijaitsevilla pitkäaikaisilla yhteistyökumppaneilla.

Aarrelabel.

Dadamora

Tervetuloa Dadamoran leikkisään ja silti minimalistiseen maailmaan! Kaikki tuotteemme ovat rakkaudella ja huolella Virossa tehtyjä. Käytämme paikallisia ompelimoja ja korkealaatuista luomupuuvillakangasta paikalliselta tekstiilitehtaalta. Kankaamme ovat GOTS -sertifioituja. Ne ovat mukavan pehmeitä ja sopivat mainiosti herkälle iholle. Pyrimme siihen, että teemme pitkään kestävää designia ja että tuotannostamme jää mahdollisimman pieni jalanjälki.

Raijan Aitta

Raijan Aitta on mikkeliläinen maaseutuyritys. Pellavakaupassa verkossa ja maatilalla myy oman malliston pellavatekstiilejä, -vaatteita, -pyyhkeitä ja -käsityötarvikkeita. Marjatilalla viljellään ja myydään sesonkien mukaisesti mansikoita, vadelmia ja mustaherukoita.

Ivana Helsinki

Ivana Helsinki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin muotibrandi. Yli kahdessakymmenessä vuodessa Ivana Helsingistä on kasvanut kokonaisvaltainen muodin, muotoilun, musiikin, elämyssuunnittelun ja elokuvan suunnittelutoimisto. Ivana Helsinki nojaa skandinaavisen ja slaavilaisen kulttuurin estetiikkaan. Mukana on aina kaipuu kauneuteen, loputtomille maanteille ja menneisyyden väkeviin tarinoihin. Ivana Helsinki tunnetaan ennenkaikkea uuden aallon printtisuunnittelusta, persoonallisista leningeistä ja taiteellisenjohtajansa Paola Suhosen taideprojekteista.

Ivana Helsinki.

Pulu

Pulun valikoima koostuu Marjo Riihelän oman malliston koruista ja lasten asuista sekä muiden pienten merkkien tarkkaan kuratoiduista tuotteista. Tuotteet valikoidaan perustuen hyvään designiin, materiaaleihin ja taitavaan käsityöhön.

Pulu.

Lovia

Lovia luo kestäviä asusteita muiden alojen roskasta täysin läpinäkyvällä tuotantoketjulla. Materiaaleina käytetään muun muassa huonekaluteollisuuden leikkuujätettä ja ruokateollisuuden sivutuotteena syntyvää lohennahkaa. Laukut syntyvät milanolaisten artesaanien käsityönä ja korut helsinkiläisen kultasepän pajassa. Jokaisella tuotteella on oma läpinäkyvä DNA-profiilinsa, josta näet sen kaikkien materiaalien, tuotannon ja hinnoittelun alkuperän.

Lovia.

Ducktail Raincoats

Ducktail Raincoats valmistaa veden- ja tuulenpitäviä takkeja, jotka hengittävät – ja uskokaa tai älkää, se ole itsestäänselvää. “Tehtävämme on suodella ihmisiä sateelta tyylillä.”

Ducktail Raincoats.

Marita Huurinainen

Brändi suomalaisesta luonnosta. “Myymme kestäviä naisten vaatteita, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista ja ommeltu Euroopan unionissa.”

Marita Huurinainen.

Pure waste

Pure waste on vastuullisuuden tae — tekstiilikierrätyksen pioneeri valmistaa 100-prosenttisesti kierrätettyjä kankaita ja niistä vaatteita.

Tuotevalikoima koostuu laadukkaista arjen klassisista perusvaatteista, jotka tarjoavat saman mukavuuden kuin neitseellisistä materiaaleista valmistetut vastaavat. Ajattomat tuotteet sopivat kaikille, ja tuovat innovatiivisen materiaalin osaksi kenen tahansa vastuullista vaatekaappia.

Pure Waste.

Nomen Nescio

Mustia vaatteita ihmisille.

Nomen Nescio.

Nouki

Inspiroiva, vaivaton ja vastuullinen. Rentoja ja selkeälinjaisia naistenvaatteita boheemilla twistillä. Kiehtovia kuoseja ja laadukkaat materiaalit.

Nouki.

MaiMai 

Neuleita merino-, kashmir-, alpakka- ja mohairvillasta. Maimai pyrkii tekemään täydellisiä vaatekaapin kulmakiviä naisille, joita yhdistää hyvä kaavoitus, harkitut yksityiskohdat sekä laatulangat. 

MaiMai.

Tutustu tarjouksiin täällä.