Karkkipussilla Kukka-Maria Kiurun kanssa

Kun poikkeusolot jatkuvat, kasvaa lohdutuksen tarve. Sokerin terveyshaitat tunnetaan laajasti, mutta karkki on niin ihanaa. Karkkien pakkausmuotoilusta ja suunnittelusta puhutaan suunnittelija Kukka-Maria Kiurun kanssa.

Kun poikkeusolot jatkuvat, kasvaa lohdutuksen tarve. Sokerin terveyshaitat tunnetaan laajasti, mutta karkki on niin ihanaa. Miten karkit suunnitellaan? Ei kai karkki ole vain brändättyä sokeria?

Karkki on tuote, jota ei voi erottaa pakkauksestaan – ilman kultapukua Omar on vain suorakulmionmuotoinen pala kermatoffeeta. Pakkaus on aina osa karkkikokemusta, silloinkin kun syödään irtokarkkeja. 

Karkkien pakkausmuotoilusta ja suunnittelusta puhutaan suunnittelija Kukka-Maria Kiurun kanssa. Kiuru on todellinen karkkiekspertti ja järjestää muun muassa Candy Play -työpajoja, joissa tehdään pienoisveistoksia karamelleista.

SISÄLTÖVAROITUS: Toivottavasti lähelläsi on kuunnellessa karkkia, sillä tämä jakso saanee veden herahtamaan kielelle.

Jaksossa testataan myös Metsä Skogenin selviytymispakettia, ja puhutaan tilojen luomisesta tuoksujen avulla.

Helsinki Design Weekly löytyy podcast appeista ja  Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat  Designmuseo ja  Kämp Garden. Ohjelma on tauolla 7. toukokuuta alkaen.