Euroopan suurin PechaKucha Night ottaa areenan haltuun

Yksi maailman suosituimmista esitysformaateista ja Helsinki Design Weekin odotetuin illanvietto saa tänä vuonna arvoisensa puitteet, kun PechaKuchaajien lavana toimii Olympiastadionin viheriö.

Yksi maailman suosituimmista esitysformaateista ja Helsinki Design Weekin odotetuin illanvietto saa tänä vuonna arvoisensa puitteet, kun lavana toimii Olympiastadionin viheriö.

Esityksen säännöt ovat selkeät: 20 kuvaa, 20 sekuntia eli kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia puhetta vapaasti valitusta aiheesta maan ja taivaan väliltä. Japanilaisten arkkitehtien keskuudessa aloitettu tapahtumakonsepti on levinnyt jo yli 1200 kaupunkiin HDW:n takana oleva Luovi Productions on järjestänyt Helsingissä PechaKucha -iltoja jo lähes kaksikymmentä vuotta.

Vuosien aikana lavalla on kuultu kokin kylpyläkokemuksista, vaatesuunnittelijan neuvostoarkkitehtuurista ammentavasta inspiraatiosta, graafikon liikennemerkki-innostuksesta sekä valokuvaajan futishulluudesta.

Lauantaina 12. syyskuuta Stadionin lavalle nousevat:

Ervin Latimer 

Kansainvälistä uraa tehnyt vaatesuunnittelija oli ensimmäisenä suomalaisena arvostetun H&M Design Award 2019 -kilpailun finaalissa. Ruskeat Tytöt Median toimituspäällikön töiden lisäksi hän on vapaa kirjoittaja ja queer-taiteilija.

Virpi SuutariVirpi Suutari 

Palkittu dokumenttielokuvaohjaaja, jonka tunnetuimpia töitä ovat mm. Aalto (2020), joka saa ensi-iltansa Helsinki Design Weekin aikana. Suutarin dokumentteja ovat myös Yrittäjä (2018), Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014) ja Joutilaat (2001). Hän on toiminut taiteilijaprofessorina vuosina 2012–2016 ja hän on Euroopan elokuva-akatemian jäsen.

Aliina KauranneAliina Kauranne

Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvittaja ja graafinen suunnittelija käsittelee satiirisissa teoksissaan luovan alan aiheuttamia paineita sekä designkuplassa elämiseen liittyvää arkipäivän kauhua ja ahdistusta. Hänet on palkittu edellä mainittuja aiheita käsittelevistä teoksistaan Vuoden Huiput-kilpailussa vuosina 2016 ja 2019, sekä Vuoden Kuvittajana keväällä 2020.

Anni SaukkolaAnni Saukkola

Uuden sukupolven lääkäri ja somevaikuttaja on lempeyden ja sivistyksen puolella. Saukkola pitää suosittua Lääkäri Anni -Instagramtiliä (@laakari.anni). Hänen missionsa on tehdä tieteestä inhimillisempää ja arkisempaa.

Erkki AlajaErkki Alaja

Liikuntaneuvos Erkki Alaja (s 1952) tunnetaan monipuolisena urheilukulttuurin asiantuntijana, urheilumarkkinoinnin uranuurtajana ja copywriterinä. Alaja on kirjoittanut myös 15 tietokirjaa.

Loput puhujat esitellään ensi viikolla.

Lue lisää ja osta liput.