Tutustu stadikan PechaKuchan puhujiin

PechaKucha on japania ja tarkoittaa jutustelua. Tämän vuoden Helsinki Design Weekillä jutustelu tapahtuu elämyksellisissä puitteissa Olympiastadionilla. Tutustu puhujiin!

PechaKucha on japania ja tarkoittaa jutustelua. Tämän vuoden Helsinki Design Weekillä jutustelu tapahtuu elämyksellisissä puitteissa Olympiastadionilla.

Kaksikymmentä vuotta sitten Tokiossa arkkitehdit keksivät esitystavan, jolla he voivat kertoa toisilleen suunnittelemistaan rakennuksista ja kaupungeista. Heillä oli niin paljon sanottavaa, että oli luotava yhteiset säännöt, joiden avulla varmistettiin, että jokainen saa esittää asiansa tasavertaisesti. Jokainen esiintyjä sai tuoda näytille ainoastaan kaksikymmentä kuvaa, joista saa puhua ainoastaan kaksikymmentä sekuntia. Nopeuteen ei voi vaikuttaa, joten jokaisen esityksen kesto on aina täsmälleen kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia.

PechaKuchasta tuli niin suosittu, että erilaiset luovan työn tekijän, arkkitehdit, muotoilijat, graafiset suunnittelijat ja valokuvaajat halusivat järjestää oman PechaKucha -tapahtumansa.

Tänä vuonna Helsinki Design Weekin PechaKuchan puhujat esiintyvät areenayleisölle!

PechaKuchan esiintyjät

Annaleena Hakola.

Annaleena Hakola 

Designyritys Hakolan yrittäjä ja toimitusjohtaja. Annaleena lähti 5 vuotta sitten uudistamaan vuodesta 1963 toiminutta perheyritystään, ja nyt Hakola on noussut Suomen yhdeksi kirkkaimmista designmaailman tähdistä. Annaleena on myös muotoilija ja kahden pienen pojan äiti.

Teemu Kurkela.

Teemu Kurkela

Teemu Kurkela on arkkitehti ja yksi JKMM Arkkitehtien perustajaosakkaista. Teemu on hitaasti siirtymässä purjehduksesta joogaan ja maailman parantamiseen eri tavoilla.

Helena Puolakka.

Helena Puolakka

Helena Puolakka on yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista ja Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman ravintola Savoyn Chef Patron. Ennen Suomeen palaamistaan keväällä 2019 Puolakka työskenteli yli 20 vuotta ulkomailla ja niistä seitsemän vuotta kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina La Tante Clairessa Lontoossa ja Pierre Gagnairen kanssa Hotel Balzacissa Pariisissa.

Puolakan lapsuuden kesät saaristossa pyytäen, kalastaen ja keräillen saivat hänet haaveilemaan kokin ammatista ja ovat sittemmin vaikuttaneet suoraan häneen työhönsä.

Anni Sinnemäki.

Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki on Helsingin kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari ja kaupunginvaltuutettu. Hänen toimialaansa kuuluvat muun muassa maankäyttö, kaupunkirakenne, ympäristöasiat, kaavoitus ja liikenne. Aiemmin hän on toiminut kansanedustajana, Suomen työministerinä, Vihreiden puheenjohtajana sekä Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Antti Kangas.

Antti Kangas

Antti Kangas on tutkija, ohjelmistoarkkitehti, suunnittelija ja bioanalytiikan asiantuntija, joka on ollut erilaisilla rooleilla mukana lähes sadassa vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa. Työssään hän pyrkii yhdistämään tiedettä, teknologiaa ja designia löytääkseen uusia dataan perustuvia ratkaisuja terveydenhuollon suurimpiin ongelmiin. Kangas on Nightingale Healthin teknologiajohtaja ja yksi sen perustajista. Nightingale Health on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen verianalyysin, joka auttaa sekä tiedettä, että yksilöitä ennaltaehkäisemään vakavia sairauksia.

Ervin Latimer 

Kansainvälistä uraa tehnyt vaatesuunnittelija oli ensimmäisenä suomalaisena arvostetun H&M Design Award 2019 -kilpailun finaalissa. Ruskeat Tytöt Median toimituspäällikön töiden lisäksi hän on vapaa kirjoittaja ja queer-taiteilija.

Virpi SuutariVirpi Suutari 

Palkittu dokumenttielokuvaohjaaja, jonka tunnetuimpia töitä ovat mm. Aalto (2020), joka saa ensi-iltansa Helsinki Design Weekin aikana. Suutarin dokumentteja ovat myös Yrittäjä (2018), Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014) ja Joutilaat (2001). Hän on toiminut taiteilijaprofessorina vuosina 2012–2016 ja hän on Euroopan elokuva-akatemian jäsen.

Aliina KauranneAliina Kauranne

Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvittaja ja graafinen suunnittelija käsittelee satiirisissa teoksissaan luovan alan aiheuttamia paineita sekä designkuplassa elämiseen liittyvää arkipäivän kauhua ja ahdistusta. Hänet on palkittu edellä mainittuja aiheita käsittelevistä teoksistaan Vuoden Huiput-kilpailussa vuosina 2016 ja 2019, sekä Vuoden Kuvittajana keväällä 2020.

Anni SaukkolaAnni Saukkola

Uuden sukupolven lääkäri ja somevaikuttaja on lempeyden ja sivistyksen puolella. Saukkola pitää suosittua Lääkäri Anni -Instagramtiliä (@laakari.anni). Hänen missionsa on tehdä tieteestä inhimillisempää ja arkisempaa.

Erkki AlajaErkki Alaja

Liikuntaneuvos Erkki Alaja (s 1952) tunnetaan monipuolisena urheilukulttuurin asiantuntijana, urheilumarkkinoinnin uranuurtajana ja copywriterinä. Alaja on kirjoittanut myös 15 tietokirjaa.

Tapahtuma järjestetään Helsinki Design Weekillä lauantaina 12.9 kello 20. Hanki lippusi täältä.

Kansikuva: Wellu Hämäläinen / Stadionsäätiö