Lasten ohjelma kehittää muotoilun ja arkkitehtuurin lukutaitoa

Lasten Designviikonloppu 12.–13.9. keskittyy urheiluteemaan uudistetulla Olympiastadionilla. Lasten designviikolla Annantalolla 7.–13.9. opitaan muotoilusta työpajoissa. Lasten ohjelman tavoite on kehittää muotoilun ja arkkitehtuurin lukutaitoa.

Lasten Designviikonloppu 12.–13.9. keskittyy urheiluteemaan uudistetulla Olympiastadionilla. Lasten designviikolla Annantalolla 7.–13.9. opitaan muotoilua työpajoissa.

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week jatkaa lapsille ja lapsiperheille kohdennetun ohjelmatarjonnan perinnettä jo seitsemättä vuotta.

”Lasten ohjelmakokonaisuus tarjoaa sellaista kaikille yhteistä tekemistä, jolla muotoilua ja arkkitehtuuria tehdään tutuksi jo lapsuudesta lähtien. Näin ohjaamme kaupunkilaisia tarkastelemaan rakennettua ympäristöämme kriittisemmin”, sanoo Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Children's Design Week 2019
Lasten designviikko 2019. Kuva: Helsinki Design Week / Aleksi Poutanen

Helsinki Design Week tuottaa lasten ohjelmakokonaisuuden yhteistyössä ulkoisten tapahtumatuottajien kanssa, samoin kuin muun ohjelmatarjonnan. Kaikki lasten tilaisuudet ovat maksuttomia.

Lapset ovat Olympiastadionin kunniavieraita

Helsinki Design Weekin omaa ohjelmatuotantoa on HDW Lasten Designviikonloppu Olympiastadionilla 12.–13.9. Stadionin nurmikentälle rakennetaan lapsille suunniteltu reitti, jonka viisi leikillistä urheilupistettä yhdistävät urheilua sekä taidetta ja samalla tekevät muotoilutyötä näkyväksi. Vanhemmat voivat osallistua lastensa suorituksiin QR-koodien takaa avautuvien ohjeistusten avulla. Kierroksen päätteeksi lapset tekevät omat pokaalit ja poseeraavat niiden kanssa podiumilla. Pokaalin askartelumateriaali tulee jakoon Helsinki Design Weekin sivustolle, joten ohjelmaa on mahdollista kokea myös kotoa.

Osana Covid-19 turvallisuusjärjestelyitä Olympiastadionin Lasten Designviikonloppuun tulee rekisteröityä ennakkoon.

Työpajoja Annantalolla

Helsingin kaupungin lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Annantalo juhlistaa Lasten designviikkoa luonto- ja tulevaisuusteemaisella ohjelmalla 7.–13.9.

Annantalolla järjestetään teeman mukaisia työpajoja koulu- ja päiväkotiryhmille. Muun muassa 5.-luokkalaiset pääsevät luomaan maataideteoksia Annantalon pihalle Maan kätkemät -työpajassa, jossa yhdistyy mytologia, arkkitehtuuri, taide ja biotiede.

Annantalon pihalle nousee metsäinstallaatio, jossa harvennuspuiden rangoista syntyy metsää muistuttava leikkitila. Sisätiloissa on esillä kolme näyttelyä, jotka keskittyvät ekologiaan, ympäristöön sekä äidin ja lapsen suhteeseen.

Suurin osa työpajoista järjestetään ulkotiloissa. Sisätiloissa varmistetaan turvallisuus muun muassa riittävillä turvaväleillä. Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen.

Annantalon Lasten designviikon ohjelma