Podcast: Kohottavaa arkkitehtuuria

Podcastissa vieraana arkkitehti Kimmo Lintula, joka on vastannut Olympiastadionin korjausrakentamisesta ja laajentamisesta sekä futsal-ammattilainen ja arkkitehti Toivo Jäntin lapsenlapsenlapsi Panu Autio.

Podcastissa vieraana arkkitehti Kimmo Lintula, joka on vastannut Olympiastadionin korjausrakentamisesta ja laajentamisesta sekä futsal-ammattilainen ja arkkitehti Toivo Jäntin lapsenlapsenlapsi Panu Autio.

Torstaina 10.9. Helsinki Design Weeklyn vieraina olivat arkkitehti Kimmo Lintula arkkitehtitoimisto K2S:stä, joka on vastannut Olympiastadionin korjausrakentamisesta ja laajentamisesta. Lisäksi studiossa on futsal-ammattilainen Panu Autio.

Ohjelmassa keskustellaan kunnianhimoisesta korjausrakentamisesta ja arkkitehtuurin kohottavasta voimasta.

“Vierailu uudistetulla Helsingin olympiastadionilla nosti pintaan ajatuksen: suomalaisten urheilu- ja liikuntapaikkojen arkkitehtuuri on aivan liian usein korkeintaan keskinkertaista.

Stadionin remontista voidaan olla montaa mieltä ja hintalappu on kieltämättä järkyttävän suuri. Vanha funkkisstadikka on kuitenkin muotokieleltään tyylikäs, persoonallinen ja aikaa kestävä. Samaa voi sanoa hyvin harvasta 1952 olympialaisten jälkeen rakennetusta suomalaisesta liikuntapaikasta. Voisiko kunnianhimoisemmalla arkkitehtuurilla nostaa urheilun arvostusta ja houkutella liikunnan pariin ihmisiä, jotka muuten harrastavat vähän liikuntaa?” Autio kysyy.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.