Harri Koskinen, Ville Kokkonen ja valurautapannut

Helsinki Design Weeklyn haastattelussa Ville Kokkonen ja Harri Koskinen kertovat prosessista, hitaasta tekemisestä ja kantamastaan sosiaalisesta vastuusta. Suunnittelijat kertovat myös, miksi eivät suunnittelleen tuotteita yhdessä vaan päätyivät tekemään esimerkiksi valurautapannuista omat versionsa.

Muotoilijat Harri Koskinen ja Ville Kokkonen matkustivat Iwateen, Japaniin, ja loivat yhteistyössä paikallisten valmistajien kanssa malliston. Se pitää sisällään huonekaluja ja keittiötarvikkeita.

Helsinki Design Weeklyn haastattelussa Ville Kokkonen ja Harri Koskinen kertovat prosessista, hitaasta tekemisestä ja kantamastaan sosiaalisesta vastuusta. Suunnittelijat kertovat myös, miksi eivät suunnittelleen tuotteita yhdessä vaan päätyivät tekemään esimerkiksi valurautapannuista omat versionsa.

Kuuntele jakso Radio Helsingin sivuilta tai tästä:

Ville Kokkosen suunnittelema jakkara moriokalaisen kodin edustalla.
Iwatemon PR:stä vastaava Richiko Sato kaataa vettä Ville Kokkosen suunnittelemasta valurautapannusta. Hyvän kaadon varmistaminen oli tärkeää suunnitteluprosessissa.
Harri Kokkosen pannu testikäytössä.
Harri Koskisen pikkutuoli moriokalaisessa kodissa.

Lue lisää Iwatemosta.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.

Kuvat: Hiroki Ootani