Miten Koronavilkku suunniteltiin?

Koronavilkku, Suomen koronasovellus, on ladattu jo 2,5 miljoonaa kertaa. Sovelluksen toimintaperiaate on “lataa ja unohda”. Palvelumuotoilija Lauri Kieksi kertoo, miten appi syntyi.

Koronavilkku, Suomen koronasovellus, on ladattu jo 2,5 miljoonaa kertaa. Sovelluksen toimintaperiaate on “lataa ja unohda”. Palvelumuotoilija kertoo, miten appi syntyi.

Solitan palvelumuotoilija Lauri Kieksi kertoo podcastissa, miten vain kolmessa kuukaudessa ehdittiin rakentaa Suomen oma koronasovellus. Sovelluksen suunnitteluvaiheessa ehditiin testaamaan Koronavilkkua käyttäjillä, kehittää sen äänensävyä ja harkita tarkkaan sen nimeä, värejä ja toimintalogiikkaa.

Kuuntele jakso:

Koronavilkku vaihtaa tietoja muiden käyttäjien kanssa bluetoohtilla. Myös sovelluksen ilme on Kieksin käsialaa.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.