Minna Parikan elämä ja teot

Kengät, joilla on korvat. Kengät, joilla on tupsuhäntä. Kengät, jotka kimaltaa ja kengät, jotka voimauttavat käyttäjänsä. Suunnittelija Minna Parikka on yksi Suomen tunnetuimmista suunnittelijoista. Hän loi värikkään, leikkisän ja feminiinisen imperiumin, jonka päätti 15 vuoden jälkeen lopettaa huipulle. Kuuntele Parikan haastattelu täältä.

Kengät, joilla on korvat. Kengät, joilla on tupsuhäntä. Kengät, jotka kimaltaa ja kengät, jotka voimauttavat käyttäjänsä.

Minna Parikka on yksi Suomen tunnetuimmista suunnittelijoista. Hän loi värikkään, leikkisän ja feminiinisen imperiumin, jonka päätti 15 vuoden jälkeen lopettaa huipulle.

Kuuntele Parikan haastattelu täällä:

Minna Parikka
Kesällä suljettu myymälä Aleksanterinkadulla sai säännöllisesti uudet näyteikkunasomistukset.

 

Minna Parikalle huumori on tärkeää. ”Se, että joku käyttää kenkiäni kertoo siitä, että henkilö ei ota itseään turhan vakavasti. Ja se on aina kaunista!”
Sushikengät saivat alkunsa, kun Parikka asui Hong Kongissa.

Minna Parikan kivijalkakauppa sulki ovensa kesällä, verkkokauppa lopettaa toimintansa joulukuussa.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.

Kuvat: Stoodio Oy