Liput salkoon arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi!

Suomessa asuvat saattoivat eilen huomata liehuvia siniristilippuja. Eilen juhlittiin Alvar Aallon syntymäpäivää. Vuonna 1898 syntynyt arkkitehti on kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtimme ja muotoilijamme. 3. helmikuuta juhlittavasta syntymäpäivästä halutaankin nyt arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä. Arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivää perustellaan esityksessä sillä, että arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvointivaltiomme ja Suomen maakuvan rakentajina on keskeinen. Suomalaiset arvot – demokratia, sivistys, rauha ja luonto – ilmenevät arkkitehtuurissa ja muotoilussa. 

”Näitä arvoja on entistä tärkeämpää nostaa esiin niin täällä Suomessa kuin kansainvälisestikin, sillä ne eivät ole enää itsestäänselvyyksiä. Myös juuri valmistunut ehdotus Suomen uudeksi arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi pohjautuu näille suomalaisille arvoille”, kertaa esityksen perusteluja Archinfon toiminnanjohtaja Katarina Siltavuori.

Akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivää on jo pitkään vietetty arkkitehtuurin kentällä Arkkitehtuurin päivänä. Nyt yhdessä muotoilutoimijoiden kanssa päivä on laajennettu juhlistamaan arkkitehtuuria ja muotoilua yhdessä. Kaikkia lippusalon omistavia arkkitehtuurin ja muotoilun ystäviä kehotettiin eilen osallistumaan juhlaliputukseen. Liput liehuivat ainakin Helsingissä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon korttelissa sekä Jyväskylässä Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon pihalla.

Kampanja jatkuu sosiaalisessa mediassa sunnuntaihin 7.2. asti. Käytä tunnistetta #arkdesignjuhla, jos osallistut.