Weekly kuuluu keväällä

Muotoilun makasiiniohjelma Helsinki Design Weekly palaa Radio Helsingin aalloille ensi viikolla 25.2. Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkmanin kanssa studiossa ovat kevään aikana peräti neljä vierailevaa huippujuontajaa. Joka viikko studioon kutsutaan myös kiinnostavia asiantuntijavieraita.

Kevään ensimmäisiä lähetyksiä juontaa toimittaja, tietokirjailija Jani Niipola. Taloustoimittajana hän on seurannut muotoilualaa merkityksen ja estetiikan lisäksi myös bisneksen näkökulmasta. Niipola tunnustaa olevansa bisnesoptimisti, joka “ymmärtää silloin tällöin tietävänsä vähän, mutta tietää vähän kaikesta.” Ensimmäisessä jaksossa kuullaan muotoilualan kivijalkaliikkeiden kuulumisia. Seuraavalla viikolla virtuaalimatkustetaan Hollantiin, kun keskustellaan Huiput Creative Festivalin esiintyjän, legendaarisen  suunnittelijan Irma Boomin kanssa.

Jani Niipola
Jani Niipola

Seuraavaksi muotoilua mietitään muusikko ja kirjoittaja Fedja Kamarin kanssa. “Tuon Weeklyyn aiheita, jotka ovat tällä hetkellä mielenkiintoni kohteita. Minua kiinnostaa esimerkiksi se, miten muotoilu on läsnä esimerkiksi matkustamisessa, populaarikulttuurissa tai vaikkapa retkeilyssä. Samalla pääsen palaamaan lempiformaattini radion pariin, ja sen aion tehdä innolla ja tarmolla.” Maaliskuussa Fedja ja Anni perehtyvät mm. kansallispuistoihin palvelumuotoilun näkökulmasta.

Fedja Kamari
Fedja Kamari

Huhtikuussa Pikku-Roban studioon saapuu tekemään radiodebyyttinsä graafikko, AD Päivi Häikiö. Päivi näkee maailman visuaalisina järjestelminä ja loputtoman kiinnostavina tarinallisina viittauksina nykyisen ja menneen välillä. Päivi tekee visuaalista muotoilua omassa studiossaan, joka on erikoistunut kulttuuriin, muotoiluun, ympäristöön ja kirjoihin, ja toimii vierailevana opettajana Aalto yliopistossa Visual Communication Design -oppiaineessa. Luvassa on ainakin pohdintoja siitä, miten muotoilu ja ympäristöt, värit, muodot ja vaikkapa fontit vaikuttavat meihin, ja miten visuaalinen kulttuuri on ristiinviittauksia menneen kanssa, oli kyse kuinka tulevaisuudesta tahansa. “Oma työni muotoilijana suodattuu taiteen ja taidehistorian kautta. Vahvana arvona pohjalla on myös ympäristönsuojelu ja luonto ihmisen elämän perustana, ei alisteisena sille. Mahdollisimman vähän tekniikkaa, mahdollisimman paljon haptisia elämyksiä, tiukkoja gridijärjestelmiä, historiaa, taidetta, tiloja, tunteita ja mielikuvitusmatkailua ajassa,” Päivi kertoo.

Päivi Häikiö
Päivi Häikiö

Loppukeväästä vaatesuunnittelija, toimituspäällikkö ja kirjoittaja Ervin Latimer tuo Weeklyyn uutta energiaa ja tärkeitä näkökulmia. “Mulla on niin sana kuin sanoma hallussa enkä malta odottaa, miten erilaiset marginalisoidut kokemukset saadaan sekä vakavan reflektion että huumorin kautta keskusteluun mukaan. Ja voit olla varma, että mun soittolistat ovat valmiina!”

Ervin Latimer
Ervin Latimer
Anni Korkman
Anni Korkman

Mitä muotoilun ajankohtaisohjelmassa sinun mielestäsi tulisi käsitellä? Juttuideoita voi lähettää osoitteeseen anni.korkman@helsinkidesignweek.com

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast-appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Galleria.