Weekly käy kaupoilla

Helsinki Design Weeklyn radio-ohjelman kevätkausi alkaa toimittaja, tietokirjailija Jani Niipolan seurassa. Hän on toimittajana erikoistunut luovaan talouteen ja sen ilmiöihin. 

Jani tuo studioon kaupallista näkökulmaa ja tarkoituksena onkin käsitellä brändin rakennusta eri näkökulmista. Kolmen jakson bränditrilogiassa käydään läpi mm. suomalaisen designin klassikkobrändien historiaa ja tulevaisuutta. Studiossa puhutaan siitä, kun designbrändit luovat yllättäviä liittoja eli kollaboraatioista ja niiden merkityksestä. 

Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan kuitenkin helsinkiläisissä kivijalkaliikkeissä ja mietitään, mikä tekee täydellisen designkaupan. Miten tilasuunnittelulla voidaan kertoa brändin tarinaa? Asiantuntijana on Klaus Haapaniemen luova johtaja Mia Wallenius, joka on juuri avannut uuden liikkeen Kämp Galleriaan. 

Mia Wallenius
Mia Wallenius

“Brändi elää aina, sitä ei voi suunnitella paperilla. Meille Klaus Haapaniemellä on tärkeää, että on mahdollisuus rönsyillä,” Wallenius kertoo.  Luvassa keskustelua myös Design District Helsingin laajentamissuunnitelmista sekä elämyksellisimmistä konseptikaupoista. 

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast-appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Galleria.