Open House Helsinki avaa jälleen ovia paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse

Yksi kevään odotetuimmista tapahtumia tarjoaa toukokuussa arkkitehtuurisuunnistusta, arkkitehtiklinikoita ja kävelykierroksia. Digitaaliset ovet aukeavat muun muassa Eliel Saarisen suunnittelemaan Helsingin päärautatieaseman kellotorniin, Yrjö Kukkapuron ateljeehen ja Ylen linkkitorniin. Ohjatut kierrokset johdattelevat arkkitehtuurin ystäviä aina Triplasta Töölöön ja 1920-luvun Helsinkiin.

Vuoden 2021 Open House Helsingin (7.–9.5.) ohjelma on julkaistu. Toukokuussa on luvassa muun muassa arkkitehtuurisuunnistusta, arkkitehtiklinikoita ja kävelykierroksia. Videoiden välityksellä ovet aukeavat Eliel Saarisen suunnittelemaan Helsingin päärautatieaseman kellotorniin, Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -asuinrakennukseen, Yrjö Kukkapuron ateljeehen, Ylen linkkitorniin sekä Roihuvuoren ala-asteelle. Videoesittelyt ovat katsottavissa koko tapahtuman ajan. Osa videoista on englanniksi ja osaan tulee englanninkielinen tekstitys.

Kiinnostaviin ulkotiloihin pääsee tutustumaan omatoimisella audiokävelyllä ja ohjatuilla kierroksilla. Arkkitehtuurimuseon kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin. Maisema-arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia kohteita taas esitellään muun muassa Jätkäsaaressa ja Triplan alueella Pasilassa. Omatoimiselle Kallio-kierrokselle pääsee arkkitehti Inari Virkkalan toteuttamalla audiokierroksella, jossa ääniopasteen kautta tutustutaan Kallion asuintalojen julkisiin tiloihin.

Omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen tarjoaa myös ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus. Etelä-Helsingin jugend-helmiä ja modernimpaa arkkitehtuuria sisällään pitävä suunnistusreitti on mahdollista kulkea koko viikonlopun ajan.

Luvassa on myös mahdollisuus kahdenkeskiseen konsultointiin yhdessä arkkitehdin kanssa: viikonlopun aikana järjestetään arkkitehtiklinikoita. Klinikoissa on mahdollisuus kysyä neuvoja arjen suunnitteluongelmiin suoraan arkkitehdeiltä. Aiemmilta vuosilta tuttu konsepti toteutetaan nyt etävastaanottoina. 

Open House Helsinki järjestetään 7.–9.5. Ohjelma koostuu mielenkiintoisten arkkitehtuurikohteiden video-esittelyistä, arkkitehtuurisuunnistuksesta, kiehtoviin ulkotiloihin keskittyvistä kävelykierroksista sekä inspiroivista arkkitehtiklinikoista. Voit tutustua ohjelmaan ja varata ajan arkkitehtiklinikalle täällä.