Oudossa laaksossa

Kuva: Asumma. Asumma käyttää virtuaalisia työkaluja, kuten pelimoottoreita, suunnitellessaan ekologisia koteja yhdessä asiakkaan kanssa. 

Kevään viimeinen Helsinki Design Weeklyn radiojakso huipentuu matkaan virtuaalisiin tiloihin.

Kaikki kokemukset ovat yksilöllisiä ja olemme tilojenkin kokijoina erilaisia. Silti aistimme tilaa yhteisillä, universaaleilla tavoilla. Tilasuunnittelussa puhutaan ihmisten perustarpeiden huomioimisesta, turvallisuuden tunteen luomisesta, vaihtuvasta tilan tarpeesta ja moniaistillisuudesta. Miten tällaiset asiat huomioidaan virtuaalisissa tiloissa? Miksi internetiä yritetään tilallistaa? Jaksossa selitetään myös mustien aukkojen synty ja outo laakso -ilmiö. Ervin Latimerin ja Anni Korkmanin asiantuntijavieraamme on arkkitehti, suunnittelija ja  muusikko Pekka Airaxin Asummasta.

Pekka Airaxin. Kuva: Eeva Rinne
Suomalainen kokousalusta Glue. Jaksossa mietittiin myös virtuaalisen kokouksen kokemusta.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast-appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Galleria.