Helsinki Design Weekin teema on “Olemme avoinna”

Avoimuus on kaiken kriittisen ajattelun ja muotoilussa oleellisen kehityksen edellytys. Uteliaana ja vastaanottavaisena pysyminen on valinta. Avoin tunnustaa oman keskeneräisyytensä: ristiriitoja täynnä olevalla alallamme on kestämättömiä käytäntöjä ja kehitettävää on myös tasa-arvon ja monimuotoisuuden suhteen.

Helsinki Design Week on avoin oppimiselle ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Oppiminen vaatii asettautumista toisten asemaan ja uusien näkökulmien etsimistä. Tällaisessa muotoilijat ovat hyviä. HDW on sitoutunut etsimään parhaita, kestäviä käytäntöjä. Niin kuratointi, viestintä kuin tuotannotkin toteutetaan harkiten ja  yhteistyössä tarkasti valikoidun kumppaniverkoston kanssa. Kansainvälinen festivaalimme on osoitus siitä, että avoimuus kannattaa. Ilman avointa sisältöhakua ja monialaista yhteistyötä emme olisi kahdeksassatoista vuodessa kasvaneet tähän mitä nyt olemme. 

Vuoden 2022 syyskuussa avaamme jälleen ovet kaupunkiin; sen kiinnostavimpiin gallerioihin, kauppoihin, työhuoneisiin ja showroomeille. Esittelemme paikallista yhteisöämme ja sen suunnittelun tuloksia ylpeänä – muotoilu voi tarjota uusia tapoja katsoa, kuunnella ja ymmärtää. Muotoilu mahdollistaa muutosta, jota on vaikea kuvitella. Pohjoismaiden suurimpana muotoilufestivaalina tarjoamme inspiraatiota niin muotoilu- ja arkkitehtuurialojen ammattilaisille kuin kaikille kaupunkilaisille. Kalenterimme koostuu jälleen päätapahtumista, kumppanuustapahtumista ja satelliittitapahtumista. Helsingin kaupungin kanssa juhlistamme kymmenvuotista World Design Capital -juhlavuotta. Ammattilaisseminaarimme tekee tilaa pohdiskelulle, onnekkaille sattumuksille ja oivalluksille. Helsinki Design Awards palkitsee suunnittelun parhaat ja Design Market tarjoaa kohtaamisia ja löytämisen iloa. Lasten Designviikolla tutkitaan aidosti kaikille avointa kaupunkia. 

Festivaali on liikkuva laboratorio, muotoaan muuttava hybridi, jonka tapahtumissa testataan mahdollisia tulevaisuuksia. Väliaikaisuus mahdollistaa villeimmätkin kokeilut. Helsinki Design Weekillä kuitenkin testaillaan ja tutkitaan muulloinkin kuin vuosittain syyskuussa. Oma mediamme Weekly on digitaalinen kohtaamispaikka jossa voi vaihtaa ajatuksia ja asiantuntemusta. Ja se on avoinna ympäri vuoden. 

Helsinki Design Week 1.–11.9.2022. Avoin tapahtumahaku alkaa 1.3. Osallistua voit muillakin tavoilla ja kuulemme ideoitasi mielellämme. Voit olla yhteydessä sähköpostitse info@helsinkidesignweek.com. Weeklyn viikoittaisen uutiskirjeen voit tilata tästä. Tilaajat kuulevat uutiset ensimmäisinä.