Asumman uusia talomalleja on viisi

Valmistaloyritys Asumma esittelee Helsinki Design Weekillä viisi uutta hiilinegatiivista, ristiinlaminoidusta puusta valmistettua taloa.

Valmistaloyritys Asumma julkistaa tänään CLT-valmisteisen, hiilinegatiivisen 2023-talomallistonsa. Mallistossa on viisi arkkitehtuuriltaan korkeatasoista talomallia, joista jokainen voidaan räätälöidä yksilöllisesti talon ostajan tarpeisiin. Uudet talomallit ovat Talo E, Talo S, Talo M, Talo Y ja Talo T.

Talon räätälöinneillä voidaan tukea talon ostajan elämäntyyliä ja oman kodin tarpeita – mukaan lukien pohjaratkaisun muutokset, talon koon pienentäminen tai kasvattaminen, huoneiden lisääminen tai vähentäminen, sisä- ja ulkopintojen valinnat, terassi, autotalli, takapihan vierasmaja ja paljon muuta. 

Muut räätälöinnit – kuten maalämpö ja aurinkokatto – voivat mahdollistaa energiaomavaraisuuden jopa siten, että asukkaat voivat kesäisin myydä talon ylimääräisen energian takaisin sähköverkkoon. Tämä alentaa sähkökustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. 

Asumman palkittu tiimi, joka on erikoistunut ristiinliimattuun puurakentamiseen, on suunnitellut viisi valmistalomallia. 

”Kauneus, yksinkertaisuus, toimivuus ja ympäristöystävällisyys ovat kotiemme tunnusmerkkejä”, sanoo Asumman toimitusjohtaja ja perustaja-osakas Martti Mela. ”Kehittyneen suunnittelujärjestelmämme ansiosta voimme toimittaa ainutlaatuisesti räätälöityjä koteja, jotka palvelevat monenlaisia elämäntyylejä ja asumistoiveita. Samalla ympäristöhaittojen minimointi on jokaisen luomamme talon lähtökohtana.” 

Centria-ammattikorkeakoulu toteutti hiljattain 50 vuoden elinkaariarvioinnin 150 neliömetrin Asumma-konseptitalosta. Raportissa arvioidaan, että talon materiaalien, rakentamisen ja käytön kokonaisilmastovaikutus on hiilinegatiivinen (-121 tonnia CO2e). 

“Vaikka tämä on ennakkotietoa, Asumma tekee jatkuvasti lisätutkimuksia kehittääkseen markkinoiden ekologisimpia taloja”, sanoo Mela.

Asumma toimittaa korkealaatuisia, hiilinegatiivisia puutaloja. Asumma on keskitetty palvelu rakentamiseen, joka hoitaa uuden talosi suunnittelun maaperätutkimuksesta ja konseptiluonnoksista rakennuslupahakemukseen, materiaalitoimittajien valintaan, yksityiskohtaisiin työpiirustuksiin tuotantoa ja kokoonpanoa varten. Lisäksi Asumma osallistuu rakentamisen valvontaan aina lopputarkastukseen saakka. Lisätiedot löydät täältä.