Helsinki Design Night

JuhlaKeskusteluKaupunkisuunnitteluMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin la 16.09.2023
Aika Klo 21-23.30
Missä Pursimiehenkatu 29, 00150, Helsinki
Esteetön Kyllä

Osta lippu Helsinki Design Nightiin 

Helsinki Design Week näyttää aina kaupunkia uusista näkökulmista, mutta aiemmin lähinnä päivänvalossa. Yöllinen kaupunki on kuin toinen maailma, jossa tutut kulmat näyttäytyvät vierailta ja liikkuminen on toisenlaista. Pimeyteen jäävät kulmat herättelevät mielikuvitusta, mutta mahdollisesti myös turvattomuuden tunnetta.

Eläväinen yökulttuuri rikastuttaa kaupunkikulttuuria eikä sen tulisi jäädä kaupungin kehittämiskeskustelujen ulkopuolelle. HDW:n uusi Helsinki Design Night eli muotoilun yö tuo valokeilaan hämärään jäänyttä suunnittelutyötä ja sen vaikutuksia Helsinkiin. Muotoilun yö on HDW:n päätapahtumapaikalla järjestettävät juhlat, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Vuonna 2023 Helsinki Design Night yö järjestetään HDW:n Kaupunkilaisten päivän huipennukseksi, päätapahtumapaikka Merikorttelin kuudenteen kerrokseen. HDN on samalla myös HDW:n “closing night” eli viikon viimeiset bileet.

Illan esiintyjät

My Friend Melo

My Friend Melo on helsinkiläinen, arvostettu räppäri, joka julkaisi äskettäin myös shoegaze-albumin. Helsinki Design Nightissa kuullaan My Friend Melon ensimmäinen live-musiikin esitys: luvassa on ainakin kitarasoundia ja efektejä. Lisäksi lavalle nousee artistin ystävä Elias Salmenkallio

gem-K


Maria Korkeilalla
eli emkaylla eli gem-K:lla on kyky puhua useaa kieltää eri projektiensa kautta. Ja jollain ihme tempulla hän saa sen kaiken näyttämään ja kuulostamaan vaivattomalta. gem-K:n intiimi, downtempoinen pop-musiikki on kerroksellista ja täynnä viittauksia ja merkityksiä. Live-esityksiään varten gem-K tuo mukanaan vaihtuvan joukon muusikoita yhdistäen heidät silkkisen pehmeäään ääneensä ja kaipaaviin, mutta petollisiin femme fatale -lyriikoihin. Helsinki Design Nightissa näemme lavalla gem-K:n lisäksi kitaristi Grande Mahoganyn, sellisti Mirkka Ollikaisen ja laulajat Vilma Kantasen ja Veera Almilan. Luvassa on uusia kappaleita toiselta gem-K -albumilta.

DJ JVS

DJ JVS on loistava esimerkki siitä, mikä on mahdollista kun tiedät mitä haluat ja omistaudut sen saavuttamiseen. Tämä nuori yöelämän hahmo on jo onnistunut yhdessä Club Zeron kanssa vakiinnuttamaan paikkansa Helsingin yöelämän uudessa aallossa ja paikallisessa klubiyhteisössä. Helsinki Design Nightissa kuulemme harvemmin esillä ollutta, hiukan rauhallisempaa puolta DJ JVS:stä.

Helsinki Design Night tuotetaan yhteistyössä mm. Post Barin ja Solstice Festivalin taustalla vaikuttavan 417 Worldin kanssa. Musiikkia, taidetta, mielenkiintoisia lokaatioita ja korkealaatuisia teknisiä toteutuksia yhdistelevä posse on kehittänyt Helsingin kulttuuritarjontaa jo reilun kymmenen vuoden ajan.