Tulevaisuudentutkija Roope Mokka innostuu tämän vuoden teemasta ja suosittelee siihen liittyviä tapahtumia

Roope Mokka on innostunut tämän vuoden teemasta. ”Tänä vuonna aion osallistua festivaaliin järjestelmällisesti.”

Roope Mokka on innostunut tämän vuoden teemasta. ”Tänä vuonna aion osallistua festivaaliin järjestelmällisesti.”

Mokka uskoo, että seuraavien kymmenen vuoden aikana esiin nousee monia uusia teknologioita, ja se tietää paljon töitä suunnittelijoille. ”Jutuista, joita nyt käyttävät vain rikkaat ja nörtit, tulee mainstreamia. Muotoilu sisältää nykyistä paljon enemmän tekniikkaa.”

Mokka on yksi Demos Helsingin perustajista, tulevaisuudentutkija ja tulevaisuudentutkija, jonka erikoisalaa ovat suuret yhteiskunnalliset murrokset.

Ilmastotaksi

Ilmastotaksit kulkevat Kaapelitehtaan Design Marketin ja keskustan välillä. Jokaisen taksin takapenkillä matkustaa asiantuntija valmiina informoimaan ja inspiroimaan matkustajia.

”Tämä on kiehtova konteksti. Jos ihmisten odotetaan muuttavan käytöstään tai näkökulmaansa, muutokseen voi parhaiten vaikuttaa tosiaikaisella sosiaalisella vuorovaikutuksella.”

7.9. klo 12–16, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

Design for Sustainability Summit

”Kun ammattilaisryhmät kohtaavat ja verkostoituvat, ne voivat yhdessä nostaa rimaa. Tässä yhteisötapahtumassa on kivaa aktivismihenkeä mutta todella ammattilaiset ja kiinnostavat puhujat.”

12.9. 10.15–15, Helsingin yliopisto, päärakennus, Fabianinkatu 33

 

Mitä Helsingin hiilineutraalius vaatii (ja onko se edes mahdollista)?

Helsingin kaupungintalolle perustettava Ilmastokoulu tarjoaa oppitunteja jokaisena koulupäivänä.
”Helsingillä on maailman kunnianhimoisin ilmastoneutraaliustavoite. On mielettömän kiinnostavaa nähdä, miten tavoite saavutetaan. Muotoilun kannalta se voi tarkoittaa, että uusien ratkaisujen pitää olla sekä hiilineutraaleita että uusiutuvia. Tuotteen pitää siis imeä hiilidioksidia ja kompensoida oma toimintansa olemalla olemassa.”

9.9. klo 17–17.45, Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13

1,5 asteen elämäntapapeli

”Raja menee 1,5 asteessa. Jos planeetta kuumenee sen yli, saamme sanoa hyvästit rauhanomaiselle yhteiskunnalle. Tässä pelissä voi testata, miten omat teot vaikuttavat ilmastoon pitkällä aikavälillä. Päästöt pitää tiputtaa kahdeksasta kahteen tonniin per henkilö kymmenessä vuodessa, ja se on iso muutos. Peli osoittaa, ettei riitä, vaikka hyödynnämme kaikkia nyt käytettävissä olevia rakennustekniikoita, vegaaniruokavalioita, sähköautoja ja niin edelleen. Tarvitaan vielä isompia yhteiskunnallisia ja poliittisia muutoksia.”

12.6. 16–17.45, Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13

Tutustu koko ohjelmaan täällä.