Helsinki Design Weekly Radio Helsingillä

Helsinki Design Weeklyä kuullaan taas syksyn ajan Radio Helsingillä joka torstai kello 12. Ensimmäisissa jaksoissa puhutaan muodin systeemisestä muutoksesta ja Olympiastadionin arkkitehtuurista.

Syksyn ensimmäinen jakso tehdään livenä Kämp Gardenista. Vieraana on tutkijatohtori Linda Turunen Aalto-yliopistosta. Turunen on erikoistunut luksukseen ja muodin systeemiseen muutokseen. Ohjelmassa etsitään vastausta siihen, mistä vaatteita kannattaa ostaa ja miten?

Vieraaksi saapuu myös Samujin suunnittelija ja vastuullisuusasiantuntija Jenni Väänänen-Lauterbach.

Laadukkaita paikkoja urheilulle

Torstaina 10.9. Helsinki Design Weeklyn vieraina ovat arkkitehti Kimmo Lintula arkkitehtitoimisto K2S:stä, joka on vastannut Olympiastadionin korjausrakentamisesta ja laajentamisesta. Lisäksi studiossa on futsal-ammattilainen Panu Autio, joka on diplomityössään perehtynyt stadionien käyttöön.

Ohjelmassa keskustellaan kunnianhimoisesta korjausrakentamisesta ja arkkitehtuurin kohottavasta voimasta.

Autio kommentoi kokemustaan stadionilla näin:

“Vierailu uudistetulla Helsingin olympiastadionilla nosti pintaan ajatuksen: suomalaisten urheilu- ja liikuntapaikkojen arkkitehtuuri on aivan liian usein korkeintaan keskinkertaista.

Stadionin remontista voidaan olla montaa mieltä ja hintalappu on kieltämättä järkyttävän suuri. Vanha funkkisstadikka on kuitenkin muotokieleltään tyylikäs, persoonallinen ja aikaa kestävä. Samaa voi sanoa hyvin harvasta 1952 olympialaisten jälkeen rakennetusta suomalaisesta liikuntapaikasta. Voisiko kunnianhimoisemmalla arkkitehtuurilla nostaa urheilun arvostusta ja houkutella liikunnan pariin ihmisiä, jotka muuten harrastavat vähän liikuntaa?”

Kaikki ohjelmat tallentuvat podcasteiksi ja ne voi kuunnella lähetyksen jälkeen Radio Helsingin sivuilta, Spotifysta tai podcast-appeista.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.