British Councilin muotoiluresidenssin haku auki

Briteissä työskentelevää muotoilualan ammattilaista haetaan residenssiin Helsinkiin syyskuuksi 2016. 

British Council, Helsinki Design Week, HIAP ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu etsivät Briteissä työskentelevää muotoilualan ammattilaista residenssiin Helsinkiin syyskuuksi 2016. 

Residenssiin valittavan henkilön tulee olla Iso-Britanniassa vaikuttava, joka työskentelee taiteen, muotoilun tai arkkitehtuurin saralla ja jolla on kiinnostusta kriittiseen tutkimukseen ja muotoiluinnovaatioiden syntyyn. Nyt ensimmäistä kertaa hakija voi olla myös muotoilukuraattori tai -journalisti.

British Councilin tehtävä on edistää britannialaisten kansainvälistä verkostoitumista ja vuorovaikutusta. Organisaatio toimii taiteen, koulutuksen, englanninkielen, tieteen ja yhteiskuntatieteiden saralla. Muotoilu-, arkkitehtuuri- ja muotialalla British Council on järjestänyt lukuisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia, joista viimeisimpinä muun muassa Britannian paviljonki Venetsian arkkitehtuuribiennalessa.

HIAP on Suomen suurin kansainvälinen taiteilijaresidenssi. HIAPin Suomenlinnan ja Kaapelitehtaan residensseissä työskentelee vuosittain 70-90 taiteilijaa, kuraattoria ja muiden taidealojen ammattilaista eri puolilta maailmaa. Lisäksi HIAP tarjoaa suomalaisille taiteilijoille työskentelymahdollisuuksia ulkomailla residenssivaihtojen kautta. Yhteistyössä HIAPin kansainvälisten ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa residenssejä tarjotaan kuvataiteen ohella myös muotoilun, tanssin, teatterin, kirjallisuuden ja musiikin ammattilaisille. Residensseihin kytkeytyvää julkista ohjelmaa toteutetaan näyttelyiden, Open Studio -tilaisuuksien, luentojen ja erilaisten tapahtumien muodossa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Residenssihanke toteutetaan yhteistyössä lisäksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa. Residenssiin valittava henkilö vierailee Helsingissä toukokuussa Aalto-festivaalin aikana. Varsinainen residenssivierailu toteutetaan syyskuussa samanaikaisesti Helsinki Design Weekin kanssa.

Viime vuoden residenssitaiteilija oli Teresa Dillon, joka toteutti Helsinki Design Weekin aikana Urban Hut –tapahtuman. Muotoiluresidenssi-hanke on käynnistynyt vuonna 2012, kun Helsinki oli maailman designpääkaupunki.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.