Weekly Tips: helmikuun menovinkit

Helmikuussa tapahtumista voi nauttia Suomessa ja naapurissamme Tukholmassa. Tukholman huonekalu- ja valaisin messut sekä Stockholm Design Week valtaavat kaupungin helmikuun toisella viikolla. Helsingissä suosittelemme vierailemaan näyttelyissä sekä tutustumaan uusiin putiikkeihin, turistia voi leikkiä myös omassa kotikaupungissaan!

Helmikuussa tapahtumista voi nauttia Suomessa ja naapurissamme Tukholmassa. Tukholman huonekalu- ja valaisin messut sekä Stockholm Design Week valtaavat kaupungin helmikuun toisella viikolla. Helsingissä suosittelemme vierailemaan näyttelyissä sekä tutustumaan uusiin putiikkeihin, turistia voi leikkiä myös omassa kotikaupungissaan!

 

Late Night Shopping – Arts & Antiques

Sukella Helsingin luovien kortteleiden taide- ja antiikkitarjontaan torstaina 11.2.2016! Illan pidennetyt aukioloajat, ilmainen kävelykierros ja putiikkien erikoistarjonta ja -ohjelma kutsuvat tutkimusmatkalle, yksin tai yhdessä. Design District Helsingistä löytyy yli 10 taidegalleriaa ja saman verran antiikkiliikkeitä – näiden lisäksi taide ja antiikki löytyvät Late Night Shopping -iltana 11.2. myös mm. ravintolan seiniltä ja astronomisista luontokuvista.

Late Night Shopping – Arts & Antiques
11.2.
Ympäri Designkorttelia
Katso päivittyvä ohjelma Design Districtin sivuilta: www.designdistrict.fi/fi/tapahtumat/late-night-shopping-11-2-2016-art-antiques

Arela For Good

Arela järjestää liikkeessään Arela-vaatteiden pop-up kirppiksen, ohjeistuksen kashmirneuleiden kunnossapitoon ja sample salen. For Good -konseptin tavoitteena on pidentää vaatteiden käyttöikää ja lisätä materiaalitietoisuutta sekä herättää keskustelua kulutustottumuksista.

Arela For Good
Uudenmaankatu 26, Helsinki
12.-13.2.
Avoinna pe 11-18, la 11-16
Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/559112570924949 

Camilla Vuorenmaa: Meri erottaa meidät

Camilla Vuorenmaa (s. 1979) voitti viime vuonna Suomen taideakatemian palkinnon. EMMA:n näyttely on osa palkintoa. Vuorenmaan puukaiverrusmaalauksissa yhdistyvät perinteinen maalaustaide ja veistäminen. Perjantaina 19.2. kello 17.30 taiteilija on mukana Artist Talk -keskustelussa, haastattelemassa näyttelyn kuraattori Tiina Penttilä.

Camilla Vuorenmaa: Meri erottaa meidät
10.2.-17.4.
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, Espoo
Avoinna ti-to 11-18, ke 11-19, pe 11-19, la-su 11-17
www.emma.museum/vuorenmaa 

Arkkitehtuurin viikko

Arkkitehtuurin viikkoa vietetään helmikuun ensimmäisellä viikolla. Viikon aikana Arkkitehtuurimuseossa on useita seminaareja, työpajoja ja keskusteluja.

Arkkitehtuurin viikko
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki
Avoinna ti–su klo 11–18, ke klo 11–20
Katso ohjelma osoitteessa www.mfa.fi/tapahtumat 

Ilkka Suppanen Designmuseon galleriassa

Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto myönnetään Ruotsissa vuosittain aktiiviselle pohjoismaiselle suunnittelijalle tai taidekäsityöläiselle. Vuonna 2015 palkinnon vastaanotti muotoilija Ilkka Suppanen. Ilkka Suppasen töitä on esillä Designmuseon galleriassa 27.3. asti. Aiemmin Suppasen suunnittelua on nähty Venetsian biennaalissa ja New Yorkin modernin taiteen museossa (MoMA).

Ilkka Suppanen
29.1.-27.3.
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Avoinna ke-su 11-18, ti 11-20
www.designmuseum.fi/fi/nayttelyt/

 

Samuji House

Erottajankadulle avattu Samuji House on yhtä aikaa putiikki, koti ja taidegalleria: ihailla voi tilan inspiroivaa sisustusta ja seiniä koristavaa taidetta, kuten myös Samujin naisten, miesten ja kodin mallistoja.

Samuji House
Erottajankatu 9 B (sisäpiha), Helsinki
Avoinna ma-pe 11-19, la 11-17
www.samuji.com

Stockholm Furniture & Light Fair ja Stockholm Design Week

Lähde naapurimaahan muotoilumatkalle. Stockholm Furniture & Light Fair ja Stockholm Design Week muodostavat vuosittaisen pohjoismaisen muotoilun kohtaamispaikan. Huonekalu- ja valaisinmessut järjestetetään 9.-13. helmikuuta, designviikko 8.-14. helmikuuta.

Stockholm Furniture & Light Fair
9.-13.2.
Mässvägen 1, Alvsjö
www.stockholmfurniturelightfair.se
Stockholm Design Week
8.-14.2.
Tapahtumia ympäri Tukholmaa
www.stockholmdesignweek.com