HDW Lasten viikonloppu ja uusi Habi Kids tuovat elämysarkkitehtuuria lapsille

Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopulle luodaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämyksellinen tila-arkkitehtuuri.

Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopulle luodaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämyksellinen tila-arkkitehtuuri.

Neljättä kertaa järjestettävän Lasten viikonlopun tilasuunnittelun luovat graafiset suunnittelijat ja kuvittajat Jenni Erkintalo ja Réka Királysuunnittelustudio Etana Editionsilta. Tilasuunnittelu ja sen visuaalinen ilme perustuvat syksyllä 2016 ilmestyvään Erkintalo-Királyn Meidän talo –kuvakirjaan.

Meidän talo kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkeudesta. Se herättelee lapsia ajattelemaan omaa elinympäristöään: kirjassa tutustutaan lapsen kautta kerrostalon asukkaisiin ja heidän koteihinsa.

HDW Lasten viikonloppu järjestetään 10.-11.9. Suvilahden Kattilahallissa. Meidän talo -kirja antaa kehyksen Lasten viikonlopun tapahtumille ja Meidän talon raamit tuodaankin suoraan Kattilahalliin. Työpajojen järjestäjät asettuvat talon huoneistoihin, joihin on sijoitettu elementtejä kirjasta – löytyvätkö kaikki elementit isoäidin kutomasta jättimäisestä tilataideteoksesta? Entä miltä näyttää, kun ulkotilan valtaavat Meidän talon asukkaat Flora ja Fauna erikoisella viidakollaan?

HDW Lasten viikonloppu on yksi Helsinki Design Weekin päätapahtumista. Tapahtuman tavoitteena on tarjota lapsille luovaa tekemistä muotoilun eri alojen ja arkkitehtuurin parissa.

Habi Kids -alueelle Meidän talo -kirjasta avataan kolme ovea vuorovaikutteisiksi installaatioiksi.

Habi Kids tarjoaa installaatioita ja ihmettelyä

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna järjestetään myös HDW Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma Habi Kids osana Habitare-messuja 7.-11.9.2016. Habi Kids -alue jatkaa Meidän talo -kirjan visuaalista ilmettä, ja alueelle kirjasta avataan kirjan kolme ovea vuorovaikutteisiksi installaatioiksi.

Habi Kidsiin Erkintalo ja Király suunnittelevat lapsiperhe Do:n peuhapaikan, kaksosten Aamun ja Illan peileistä koostuvan ihmettelyalueen ja Metrin perheen mittailu- ja peuhunurkkauksen.

Näiden lisäksi Habi Kidsissä on muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatustoimijoiden kanssa toteutettavia työpajoja. Installaatioita reunustavat yritysten osastot, joissa esitellään erityisesti lapsille ja lastenhuoneisiin suunnattuja sisustustuotteita ja huonekaluja.

Habi Kids on Habitaren ahead!-designalueelle sijoittuva kokonaisuus ja sen tuottaa Helsinki Design Week. Habitare on Helsinki Design Weekin suurin yksittäinen tapahtuma.