Weekly Tips: huhtikuun menovinkit

Huhtikuussa valo lisääntyy, samoin kiinnostavat muotoilutapahtumat. Nauti pitenevistä päivistä kiertelemällä vanhan lääketehtaan myyjäisissä, eläytymällä videonykytaiteeseen ja kurkistamalla uusiin näyttelyihin.

Huhtikuussa valo lisääntyy, samoin kiinnostavat muotoilutapahtumat. Nauti pitenevistä päivistä kiertelemällä vanhan lääketehtaan myyjäisissä, eläytymällä videonykytaiteeseen ja kurkistamalla uusiin näyttelyihin.

Fair Made Finland

Vastuullisten tuotteiden myyntitapahtumassa on myynnissä luomukosmetiikkaa, vaatteita ja sisustusta, joiden tausta on tiedossa. Mukana on 23 suunnittelijaa, jotka kertovat mielellään tuotteidensa tuotantoketjuista.

Fair Made Finland
La 23.4.2016 kello 10-16
Kellohalli, Teurastamo
Työpajankatu 2, rakennus 1 E, Helsinki
www.facebook.com/events/206596509720167/

Designmuseon näyttelyt

Designmuseossa aukeaa laajin tähän mennessä esitetty katsaus 83-vuotiaan Eero Aarnion tuotantoon. Näyttely nostaa esiin myös harvemmin nähtyjä alkuperäisluonnoksia sekä materiaalia muotoilijan työpöydältä ja tehtaiden tuotantolinjastoilta.

Gallerian puolella Daniel Palillon uudet teokset tutkivat muotibisnestä ja tämän hetken yhteiskunnan ilmiöitä.

Eero Aarnio 8.4.-24.9.
Daniel Palillo 8.4.-29.5.
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
www.designmuseo.fi

In-Between -konferenssi

Millaista on taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuus nykypäivän Pohjoismaissa? Tähän pureutuu Helsingissä ja Tukholmassa järjestettävä konferenssi, joka on on suunnattu taitelijoille, taidekasvattajille, tutkijoille, kuraattoreille, aktivisteille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Paneeleiden ja työpajojen lisäksi luvassa on taidetapahtumia. Maksuttoman tpahtuman takana ovat muun muassa Aalto-yliopisto ja Checkpoint Helsinki.

In-Between-konferenssi
14.-17.4.
Helsingissä to 09.30-15 ja pe 9-13
Tukholmassa la 13-16 ja su 10-15
www.inbetween2016.org

Keittiö- ja yökirppis

Jos skumppalasit puuttuvat vappupiknikiltä, suuntaa keittiökirppikselle. Siellä ruokatoimittajat, valokuvaajat ja bloggaajat myyvät kippoja, kuppeja ja keittokirjoja. Ja jos kirppisten kierto kukonlaulun aikaan ei huvita, iltavirkulle oikea osoite on yökirppis, jossa löytöjä voi tehdä puolille öin saakka.

Keittiökirppis
16.4. kello 10-15
Yökirppis
23.4. kello 19-24
Konepajan Bruno, Aleksis Kiven Katu 17 A, Helsinki
www.konepajanbruno.fi

IHME-päivät

Katusoittokoulu. Hannu Väisäsen manifesti. Taiteilijapuheenvuoroja. Kahdeksatta kertaa järjestettävä IHME-nykytaidefestivaali kokoaa yhteen keskusteluja, työpajoja, videotaidetta ja musiikkia. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

IHME-nykytaidefestivaali
Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki
1.-3.4.
Pe 10.30-2, la 11.30-00.30, su 14-20
www.ihmefestival.fi

Design Garage

Vanha lääketehtaan miljöö muuttuu myyjäisiksi Vallilassa, kun luovan alan tekijät kokoontuvat tyhjentämään varastojaan. Design Garage –myyjäisissä on tarjolla mallikappaleita, b-laatua sekä aikaisempien sesonkien tuotteita. Mukana ovat muun muassa Field Day, Kauniste ja Uploud Audio. Myös hiukensa voi leikkauttaa haluamallaan summalla.

Design Garage –myyjäiset
La 2.4. kello 11–16
Pälkäneentie 5, Helsinki
www.facebook.com/events/198182677208726/