Nuoret suunnittelijat pääsevät loistamaan Talentshopissa

Habitare ja Imu Design julkaisivat seitsemän nuorta suunnittelijaa, jotka on valittu nousevina lupauksina syksyn Talentshop-näyttelyyn.

Habitare ja Imu Design julkaisivat seitsemän nuorta suunnittelijaa, jotka on valittu nousevina lupauksina syksyn Talentshop-näyttelyyn.

Viisi muotoilijaa ja yksi työpari. He ovat nuoria lupauksia, jotka on valittu Habitaressa toista kertaa järjestettävään Talentshopiin.

Kyseessä on Imu Designin kuratoima näyttely, jonka tarkoitus on nostaa esille lahjakkaita tulevaisuuden tekijöitä ja antaa heille mahdollisuus esitellä omaa tuotantoaan ja ajatuksiaan. ​Se on osa Habitaren The Block -aluetta, joka keskittyy nuoriin osaajiin.

Mukaan valittiin suunnittelijoita, joilla on tunnistettava kädenjälki, mutta joita ei vielä tunneta laajasti. Heille on varattu oma mini-showroom.

Suunnittelija Marjukka Takala luo omien sanojensa mukaan esineitä, joita on ”kiva hypistellä”.©ROOSA MURTO

Led-lyhty äidin avuksi

Yksi Talentshopiin 30 hakijan joukosta valittu suunnittelija on Marjukka Takala.

”Omia taitoja on niin vaikea arvioida, joten tuntuu hyvältä, että pääsin näin lahjakkaaseen seuraan”, lasin ja keramiikan parissa työskentelevä Takala sanoo. Hän kertoo suunnittelevansa mieluiten pieniä käyttöesineitä, joita voi hypistellä.

Yksi sellainen on näyttelyssäkin nähtävä led-lyhty. Se sai alkunsa, kun Takalan äiti halusi ostaa led-kynttilöitä. Tytär kauhistui.

”Ne ovat kamalia! Päätin suunnitella kauniimman tunnelmavalon itse.”

Lopputulos on tekokynttilöiden tavoin paloturvallinen ja päästötön, mutta myös kaunis esine. Kupuja on eri värisiä ja -kokoisia.

Tuote ei ole päässyt vielä tuotantoon, joten tuottajien tapaaminen on yksi Takalan toive Habitaren näyttelyn varalle. Tärkeintä on kuitenkin saada palautetta.

”Jos nysvää vain työhuoneella, töistään ei saa kommentteja. Siksi on kiva päästä messuille ja jutella ihmisten kanssa”, taideteolliseksi muotoilijaksi valmistunut suunnittelija sanoo. Hän on ollut aiemmin mukana Protoshopissa vuosina 2009 ja 2014.

Muut mukaan valitut suunnittelijat ovat hienopuuseppä Antrei Hartikainen, arkkitehti Hanna-Kaarina Heikkilä, kalustesuunnittelija Sanelma Hihnala, muotoilija Anni Pitkäjärvi sekä työpari Salla Luhtasela ja Wesley Walters.

Talentshop järjestetään osana Habitarea 7.–9.11.