Weekly Pics #10: Anni Korkman

My Weekly Pics -palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisen arkeen tai juhlaan. Helsinki Design Weekin tuottaja Anni Korkman ehti reilun viikon aikana neljään maahan.

My Weekly Pics -palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisen arkeen tai juhlaan. Helsinki Design Weekin tuottaja Anni Korkman ehti reilun viikon aikana neljään maahan.

#1

”Opiskelen innovaatiojohtamisen maisteriohjelmassa Central Saint Martinsissa Lontoossa. Koulurakennus on valtava ja sijaitsee nopeasti muuttuvalla King’s Crossin alueella. Käytävilläkin tapahtuu koko ajan kaikenlaista; muotikuvauksia, prototyyppien testailua, näyttelijäopiskelijoiden tanssiharjoituksia ja jopa spraymaalausta. Tämän paperimassaveistoksen tekijä on tuntematon.”

 

#2

”Kolmannesta kerroksesta aulaan pudoteltaviin lappuihin oli printattu kasvojen kuvia. Niitä satoi päällemme kun valmistauduimme ryhmäni kanssa lukuvuotemme tärkeimmän projektin esitystilaisuuteen. Työssämme tutkimme energiakentän muutosta epävarmuuden aikoina sekä riskin ja epäonnistumisen hallintaa.”

 

#3

”Lontoon viikonloppuina kannattaa mennä markkinoille. Claptonin Chatsworth Road Marketin läheisyydessä on kiinnostavimmat pienet sisustuskaupat ja ihanat kahvilat ja pubit. Tässä London Borough of Jam, josta saa ostaa kaikenlaista hyödyllistä kuten rosmariinimehutiivistettä, kardemummaraparperihilloa, käsintehtyjä koreja, seetripuusuitsukkeita ja hillomunkkeja.”

 

#4

”Sitten Helsinkiin pariksi päiväksi. Perheelläni on parivuotias unkarinviszla Ansa, joka on aika hullu ja ihana. Sen lempipuuhaa on viettää iltapäivä Suomenlinnan kallioilla, kuten minunkin.”

 

#5

”Seuraavaksi lensin Vilnaan Baltic Lab –innovaatio-ohjelman tapaamiseen. Meitä kokoontui neljäkymmentä nuorta kulttuurialan toimijaa itämeren alueelta ja mietimme yhdessä erilaisia keinoja positiivisen vaikutuksen lisäämiseksi. Tässä on meneillään sometauko.”

 

#6

”Vilnasta lensin takaisin Helsinkiin pääsiäisen viettoon. Keskiviikkona hyppäsin lauttaan, sillä sain mahdollisuuden tutustua Tallinn Music Week –festivaaliin. Airbnb –kämppämme sijainnin valinta oli onnistunut.”

 

#7

”Ennen festivaaliavajaisia päätimme varata yksityiskierroksen Patarein vankila-alueelle. Kokemus oli vaikuttava ja suosittelenkin sitä jokaiselle. Suosittelen myös villasukkia jos menee maaliskuussa. Tuntuu aika uskomattomalta ajatella, että vankila oli toiminnassa vielä vuonna 2002. Nykyään sen rannassa järjestetään kesäisin bileitä ja taideperformansseja.”

 

#8

”Päivät seminaareissa ja illat tanssimassa. Perjantaiaamuna suuntasin Theatre No99:ään ”Creativity for Change” –seminaariin, jonka teemoja olivat empatia, tasa-arvo, monimuotoisuus, kestävä hyvinvointi sekä avoimuus. Näistä keskustelivat eri alojen asiantuntijat yli kolmestakymmenestä maasta.

Toinen Tallinn Music Weekin päätapahtumapaikoista oli Kulttuurikatel, jossa Flow Festival järjesti perjantai-iltana Off Flow –bileet.

Kulttuurikatelissa järjestettiin myös viikonlopun Design Market, jossa oli mielenkiintoista käydä siksikin, että olen Kaapelitehtaan Design Marketin vastaava tuottaja. Oli mukava tavata tuttuja ja kokea Eesti Disainikeskuksen kollegoiden luoma energinen ilmapiiri. Meillä Design Market pidetään 3.-4.9. ja myyntipaikkaa voi hakea täällä.”

 

#9

”Viimeisenä iltana Tallinnassa sain kunnian osallistua monilahjakkaan taiteilijan Marit Ilisonin ja keittiömestari Janno Lepikin illalliselle Umamiin. Kyseessä on tunnelmallinen ravintola, jonka sisustuksen Ilison on äskettäin uudistanut.

Illan aikana saimme nauttia ihania annoksia, joiden kehittelyssä oli inspiroiduttu Ilisonin seinille ripustamista paikallisten taiteilijoiden teoksista. Marit Ilison suunnittelee myös kauniita takkeja Neuvostoliiton aikaisista villahuovista. Malliston nimi on Longing for Sleep.”

 

#10

”Takaisin Lontoossa. Kun etäisyys Helsinki Design Weekin toimistolle Tulli- ja Pakkahuoneelle on liian pitkä ja ikävöin ihmisääniä ja toisten näppäimistöjen näpsytystä niin pyöräilen usein kahvilaan tai avoimelle työhuoneelle, joita on Itä-Lontoossa useita.

Otin tämän kuvan kun olin käsittelemässä Design Marketin myyntipaikkahakemuksia ja kirjoittamassa esseetä empaattisen muotoiluajattelun mahdollisuuksista palvelun kehittämisessä. Paikka on Second Home Shoreditchissä, jossa on pidetty myös Creative Mornings –tapahtumia. Niitä järjestetään myös Helsingin Designmuseossa.”

 

#11

”Löysin tällaisen tyypin Hackney Flea Marketilta New Yorkista hankkimani minipöllön kaveriksi. Hackney Flea Market järjestää säännöllisesti teemoitettuja markkinoita ympäri kaupunkia, tämä oli keramiikkatapahtumasta Dalstonista.”

 

#12

”Lähimmän juna-aseman laiturille ilmestyy ajoittain yrtti- ja kukkaviljelmä. Se ilahduttaa joka kerta ja edustaa hauskaa anarkismia ja kaupunkilaisten oman tilan ottamista yllättävillä tavoilla.”

 

#13

”Viimeisen kuvan nappasin Hoxton Galleryssä järjestetystä Construct the Future –näyttelystä. Royal College of Artsin opiskelijoiden pakolaisille suunnittelema puettava suoja ihastutti kekseliäisyydellään ja oli hieno osa näyttelyä, joka etsi keinoja uusien perspektiivien löytämiseen eri asuinmuotoja kehitettäessä. Järjestäjät olivat inspiroituneet kirjailija ja aktivisti Jane Jacobsin sanoista: ”Unelmakaupungin suunnittelu on helppoa, elävän kaupungin suunnittelu vaatii mielikuvitusta”.”