Uusi World Design Weeks -verkosto kokoontui Milanossa

Uusi World Design Weeks -verkosto kokoontui osana Milanon Triennalen virallista ohjelmaa torstaina. Ensimmäinen suurtapahtuma pidetään Suomessa.

Uusi World Design Weeks -verkosto kokoontui osana Milanon Triennalen virallista ohjelmaa torstaina. Ensimmäinen suurtapahtuma pidetään Suomessa.

Milanon Design-festivaalilla on julkaistu uusi kansainvälinen designviikkojen verkosto, jossa Helsingillä on merkittävä rooli. Verkosto julkaistiin osana Milanon Triennalen virallista ohjelmaa torstaina 14.4.

Mukana on yli 50 design- ja kaupunkifestivaalia ympäri maailman, muun muassa Beijing Design Week, Tokyo Design Week, London Design Festival, Paris Design Week, Design Week Mexico, NYCxDesing ja San Francisco Design Week. Suomea edustaa Helsinki Design Week.

Verkosto kokoaa yhteen kasvavien metropolien luovat kaupunkifestivaalit ja niiden kumppanit, kuten korkeakoulut ja muotoiluteollisuuden yritykset. Tavoitteena on edistää kansainvälistä muotoilualan yhteistyötä, tukea tuotekehitystä ja kehittää luovien alojen taloutta.

Päätapahtuma Helsinkiin

Helsinki isännöi verkoston ensimmäistä suurtapahtumaa syyskuussa 2017. World Design Weeks Helsinki Summit -seminaari- ja tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingissä osana Helsinki Design Week 2017 –festivaaliohjelmaa. Se juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja maamme designosaamista.

Tapahtuma pohtii designin itsenäisyyttä ja riippuvuutta muotoilun, tuotekehityksen ja talouden näkökulmasta. Se myös luo designtoimijoille konkreettiset puitteet rakentaa uutta kansallista identiteettiä, vahvistaa kansainvälisiä verkostoja ja kehittää yhteistyötä ja innovaatioita. Sitä kautta se myös tukee suomalaista vientiä.

“World Design Weeks luo Suomelle uusia muotoilualan yhteyksiä, joiden kautta voimme viedä suomalaista muotoiluosaamistamme, Finnish Designia, maailmalle”, Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkman sanoo.

Korkmanille World Design Weeks on ollut pitkäaikainen haave ja hänellä on ollut suuri rooli sen luomisessa. Ensimmäisen kerran idea designverkostosta välähti jo vuonna 2008. Helmikuussa 2015 Munich Creative Business Weekillä suunnitelmia vietiin eteenpäin ja Helsinki Design Week valittiin koordinoimaan verkostoa eurooppalaisten designfestivaalien osalta.

”Kaupunkikulttuurin vaikutus kasvaa koko ajan, samoin metropolien merkitys. Hierarkioiden sijasta syntyy uusia verkostojen solmukohtia ja ensi vuonna Helsinki on sellainen muotoilualalle”, Korkman sanoo.