Sotaa pohtiva ruokailutaideteos tulee Helsinki Design Weekille

Hollantilainen ruokailumuotoilija Marije Vogelzang luo Helsinki Design Weekille ruokailutaideteoksen, joka ottaa kantaa sotaan ja pakolaiskriisiin.

Hollantilainen ruokailumuotoilija Marije Vogelzang luo Helsinki Design Weekille ruokailutaideteoksen, joka ottaa kantaa sotaan ja pakolaiskriisiin.

Kansainvälisesti tunnettu ruokasuunnittellija Marije Vogelzang luo Helsinkiin uuden ruokailutaideteoksen.

Vogelzang on hollantilainen eating designer, jonka kantaaottavia ruokailuelämysteoksia on esitetty maailmanlaajuisesti Budapestistä Tokioon. Nyt Helsinki liittyy listalle, sillä hän on luonut _A Couple of Little Things_ -nimisen teoksen, jonka yleisö pääsee kokemaan Helsinki Design Weekillä syyskuussa.

Teos pohjautuu toisen maailmansodan sotalapsiteemaan, ottaa kantaa tämän ajan pakolaisongelmiin sekä ihmisten tuntemaan hätään ja epävarmuuteen.

Vogelzang on jo 15 vuoden ajan työstänyt kaupallisen suunnittelutoimintansa ohella ruokailukokemuksista yleisöjä osallistavia, lähellä performanssitaidetta olevia teoksia.  Esimerkiksi Eat Love Budabest -teoksessa romaninaiset ruokkivat yleisöä kolmen päivän ajan kertoen tarinoita elämästään ja tarjoilemaansa ruokaan liittyvistä muistoista.

Vogelzangin installaatio Boymans van Beuningen -museossa Rotterdamissa. ©FRED ERNST

Taideteos muistaa sotalapsia

Ruokaa ja taidetta yhdistävä teos on toteutettu yhteistyössä ruokailu-alan start-up Food Camp Finlandin kanssa, jonka tavoitteena on luoda uudenlaisia ruokailukokemuksia.

“Ruokailukokemusten muotoilu tulee mullistamaan tulevaisuudessa suhdettamme ruokaan ja tapahtumiin. Tuomme Vogelzangin Helsinki Design Weekille, jotta voimme avata meille suomalaisillekin ruokailukokemuksien vaikuttavuuden rajattomia mahdollisuuksia”, sanoo Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Perustajat ovat ravintoloitsijat Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen sekä tapahtuma-alan konkarit Riikka Kannas ja Ani Ruuskanen. He haluavat koota ihmiset yhteen ruokailun merkeissä erilaisissa tapahtumissa.

Tapahtumapaikkana on Torikortteleissa, Ruotsin suurlähetystön naapurissa sijaitseva, yksityisomistuksessa oleva Lampan talo, joka tulee olemaan ensimmäistä kertaa auki yleisölle teoksen esitysaikana syyskuussa 2016.

Lampan talon sisäpihan seinällä on nähtävissä keraamikko Pekka Paikkarin monumentaalinen taideteos Historian kerrostumia, kiitollisuudenosoituksena Ruotsin kansalle, joka vastaanotti yli 70 000 suomalaista sotalasta.

_A Couple of Little Things_

Lampan talon sisäpiha, Helenankatu 2, Helsinki
6.–8.9.2016 klo 20, 21 ja 22 (kesto 50 min)
Liput 40 € + toimituskulut

Lipunmyynti alkaa tiistaina 19. huhtikuuta klo 12
www.tiketti.fi
www.marijevogelzang.nl

www.foodcampfinland.fi